Masă rotundă

MASA ROTUNDĂ: Limitarea încălzirii globale și adaptarea la schimbările climatice în contextul stipulărilor „Pactului climatic de la Glasgow”

Luni, 13 decembrie 2021, cu începere de la ora 14.00, Academia de Științe a Moldovei organizează o masă rotundă în cadrul căreia vor fi discutate acțiunile ce urmează a fi întreprinse la nivel internațional și național pentru limitarea încălzirii globale și adaptarea la schimbările climatice în contextul stipulărilor „Pactului climatic de la Glasgow” semnat de 197 de state la 12 noiembrie 2021. La eveniment vor participa prof.

Vizitatori unici: 119

Eveniment de informare pentru tineri cercetători înteresați în “European Research Council Starting Grants”

Academia Tinerilor din Europa, în colaborare cu Academia Europeană (Academia Europaea Budapest Hub), organizează un eveniment de informare pentru tineri cercetători înteresați în “European Research Council Starting Grants (ERC StG)”. Apelurile de proiecte “ERC StG” sunt destinate pentru a ajuta cercetătorii în acea etapă de carieră, în care își crează propria echipă cu un program de cercetare independent.

Vizitatori unici: 652

Atelierul de lucru: "Securitatea alimentară prin prisma asocierii la programul UE Horizon Europe"

In cadrul platformei Securitatea Alimentară și Siguranța Alimentelor, coordonate de dna dr. hab. Rodica Sturza, pe data de 23 iunie, ora 14. 00, in Sala Azurie a AȘM, va avea loc Workshop-ul "Securitatea alimentară prin prisma asocierii la programul UE Horizon Europe".

Program:
1. Particularitățile consumului de sare, zahăr și grăsimi trans în Republica Moldova - dr., conf.univ. Chirsanov Aurica
2. Abordări nutriționale în eradicarea tulburărilor corelate consumului de gluten - dr., conf.univ. Siminiuc Rodica

Vizitatori unici: 341

Masa rotundă „Contribuția academicianului Dumitru GHIȚU la dezvoltarea fizicii stării condensate și ingineriei electronice”

Luni, 25 ianuarie 2021, Secția Științe Exacte și Inginerești a Academiei de Științe a Moldovei și Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii „Dumitru Ghițu” organizează masa rotundă „Contribuția academicianului Dumitru GHIȚU la dezvoltarea fizicii stării condensate și ingineriei electronice”.

Evenimentul este consacrat aniversarii a 90-a din ziua nașterii academicianului Dumitru GHIȚU și va fi organizat în format ONLINE, cu începere de la ora 14.00.

Vizitatori unici: 438

ZIUA NAȚIONALĂ A CULTURII CELEBRATĂ DE ACADEMIA DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI

La ora 14.00la Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, Academia de Științe a Moldovei, în parteneriat cu Centrul de Cercetări Umaniste al Universității de Stat din Moldova, Direcția Cultură a Primăriei municipiului Chișinău și Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău, organizează un eveniment dedicat Zilei Naționale a Culturii, care va avea loc ONLINE în Sala panoramică a Muzeului Orașului Chișinău.

 

Programul evenimentului include:

Vizitatori unici: 425

Masa rotundă „Seceta în Republica Moldova – căile de soluţionare a problemei. Utilizarea raţională a potenţialului acvatic”

Sâmbăta, 03 octombrie 2020, ora 15:00 Academia de Știință a Moldovei, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului organizează masa rotundă online „Seceta în Republica Moldova – căile de soluţionare a problemei. Utilizarea raţională a potenţialului acvatic”.

Participanţi la masa rotundă vor fi savanţi şi specialişti din agricultură, agrobiologie, resurselor acvatice, reprezentanţi a agenţiilor de resort din domeniu.

Vizitatori unici: 476

Masa rotundă „Contribuția academicianului Anatol DRUMEA la dezvoltarea științelor terestre”

La 15 septembrie 2020, ora 14:00, în Sala Azurie a AȘM, va avea loc Masa rotundă cu genericul „Contribuția academicianului Anatol DRUMEA la dezvoltarea științelor terestre”. 

Evenimentul este consacrat aniversarii de 90 de ani de la naștere și 10 ani de la trecerea în eternitate a ilustrului savant.

Manifestarea științifică și va fi transmisă online cu  posibilitatea de accesare la link-ul https://idsi.md/tv.

Vizitatori unici: 475

Masa rotundă „Situația epidemiologică cauzată de noul tip de coronavirus: măsuri de prevenire și răspuns”

Joi, 6 februarie 2020, ora 14.00, la Academia de Științe a Moldovei (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 1, Sala Mică), Academia de Științe a Moldovei, în colaborare cu Agenția Națională pentru Sănătate Publică, organizează masa rotundă cu genericul „Situația epidemiologică cauzată de noul tip de coronavirus: măsuri de prevenire și răspuns”.

O prezentare la subiect va fi realizată de dr. Nicolae Furtună, directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Vizitatori unici: 611