Masă rotundă

INFECȚIILE RESPIRATORII PE AGENDA DE LUCRU A OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA

Academia de Științe a Moldovei și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” organizează miercuri, 11 ianuarie 2023, ora 14:00, Masa Rotundă „Infecțiile respiratorii: situația epidemiologică în Republica Moldova și în lume”.

Vizitatori unici: 750

Webinar: Transfer de tehnologii

În spațiul de cercetare din Republica Moldova predomina opinia, ca cercetătorul nu poate fi si un bun antreprenor, pentru a implementa propriile elaborări, iar acest lucru trebuie să fie efectuat de către specialiștii de altă formație. Specialistul de la TurningScience, fizician de profesie, David M. Giltner are o altă opinie în acest sens.

Vizitatori unici: 912

Webinar: Provocările și oportunitățile carierei științifice

La 16 iunie 2022, ora 10.00 va avea loc webinarul privind oportunitățile și provocările unei cariere în cercetarea științifică.

În cadrul evenimentului vom discuta cu cercetătorii din Moldova care au activat sau activează în laboratoarele de cercetare de peste hotare și vom prezenta oportunitățile de mobilitate științifică oferite de Comisia Europeană (stagii de cercetare, studii de doctorat și postdoctorat) atât pentru tineri cercetători, cât și pentru savanți experimentați. Limba de comunicare – română.  

Vizitatori unici: 968

Training privind pregătirea propunerilor de proiecte în programul Orizont Europa

În cadrul colaborării cu Academia Română, la 6 aprilie 2022 va fi organizat un nou seminar online cu privire la pregătirea propunerilor de proiecte în cadrul programului Orizont Europa.
Programul preventiv include cele mai solicitate întrebari din cadrul sesiunii precedente, care a avut loc la 24 februarie 2022.
 
1. Pregatire pentru initierea propunerii de proiect – Dr. Teodora Rusu
2.
Vizitatori unici: 1108

MASA ROTUNDĂ: Limitarea încălzirii globale și adaptarea la schimbările climatice în contextul stipulărilor „Pactului climatic de la Glasgow”

Luni, 13 decembrie 2021, cu începere de la ora 14.00, Academia de Științe a Moldovei organizează o masă rotundă în cadrul căreia vor fi discutate acțiunile ce urmează a fi întreprinse la nivel internațional și național pentru limitarea încălzirii globale și adaptarea la schimbările climatice în contextul stipulărilor „Pactului climatic de la Glasgow” semnat de 197 de state la 12 noiembrie 2021. La eveniment vor participa prof.

Vizitatori unici: 1143

Eveniment de informare pentru tineri cercetători înteresați în “European Research Council Starting Grants”

Academia Tinerilor din Europa, în colaborare cu Academia Europeană (Academia Europaea Budapest Hub), organizează un eveniment de informare pentru tineri cercetători înteresați în “European Research Council Starting Grants (ERC StG)”. Apelurile de proiecte “ERC StG” sunt destinate pentru a ajuta cercetătorii în acea etapă de carieră, în care își crează propria echipă cu un program de cercetare independent.

Vizitatori unici: 1701

Atelierul de lucru: "Securitatea alimentară prin prisma asocierii la programul UE Horizon Europe"

In cadrul platformei Securitatea Alimentară și Siguranța Alimentelor, coordonate de dna dr. hab. Rodica Sturza, pe data de 23 iunie, ora 14. 00, in Sala Azurie a AȘM, va avea loc Workshop-ul "Securitatea alimentară prin prisma asocierii la programul UE Horizon Europe".

Program:
1. Particularitățile consumului de sare, zahăr și grăsimi trans în Republica Moldova - dr., conf.univ. Chirsanov Aurica
2. Abordări nutriționale în eradicarea tulburărilor corelate consumului de gluten - dr., conf.univ. Siminiuc Rodica

Vizitatori unici: 1179

Masa rotundă „Contribuția academicianului Dumitru GHIȚU la dezvoltarea fizicii stării condensate și ingineriei electronice”

Luni, 25 ianuarie 2021, Secția Științe Exacte și Inginerești a Academiei de Științe a Moldovei și Institutul de Inginerie Electronică și Nanotehnologii „Dumitru Ghițu” organizează masa rotundă „Contribuția academicianului Dumitru GHIȚU la dezvoltarea fizicii stării condensate și ingineriei electronice”.

Evenimentul este consacrat aniversarii a 90-a din ziua nașterii academicianului Dumitru GHIȚU și va fi organizat în format ONLINE, cu începere de la ora 14.00.

Vizitatori unici: 1381

Înregistrări online