Webinar: Transfer de tehnologii

Vizitatori unici: 877
Data:
-
Locul desfasurarii:
online
Categoria:

În spațiul de cercetare din Republica Moldova predomina opinia, ca cercetătorul nu poate fi si un bun antreprenor, pentru a implementa propriile elaborări, iar acest lucru trebuie să fie efectuat de către specialiștii de altă formație. Specialistul de la TurningScience, fizician de profesie, David M. Giltner are o altă opinie în acest sens. Dumnealui este autor a mai multor elaborări în domeniul spectroscopiei laser și comunicațiilor optice și a petrecut ultimii peste 20 de ani comercializând tehnologiile fotonice la diferite scări, de la întreprinderi mici până la companii relativ mari. Începând cu anul 2017 a fost întemeiată compania TurningScience, care propune instrumente și consultații pentru a realiza tranziția de la cadrul academic către sectorul privat. Pe lângă mentoratul său în carieră în sectorul privat, el supraveghează echipe de startup-uri, îndrumându-i pe antreprenorii începători cum să-și aducă tehnologia pe piață și să dezvolte noi produse de succes.

Fiind un mentor recunoscut la nivel internațional pentru cercetătorii și inginerii aflați la începutul carierei, care sunt în căutarea unei punți către o carieră în industrie, dr. M. Giltner (OPTICA, OSA), vine cu organizarea unui webinar cu tematica “Poate un om de știință să fie un bun antreprenor?”, în cadrul căruia oameni de știință de succes deveniți antreprenori vor ține prelegeri legate de căile, instrumentele și metodele de a înființa propriile companii pentru a transforma noile idei și elaborări în noi produse pe piață. Webinarul va avea loc la 14 iunie 2022, între 7:00 - 8:30, ora locală în Chișinău.

Înregistrarea pentru participare: https://www.optica.org/en-us/events/member_events/can_a_scientist_be_a_good_entrepreneur_(1)/

Înregistrări online