Noutăți ale AȘM

Efectele pandemiei Covid-19 asupra dezvoltării social-economice a Republicii Moldova și soluții de redresare post-criză

12.05.2021

Membru corespondent Alexandru Stratan, director al Institutului Național de Cercetări Economice, președinte al Consiliului directorilor organizațiilor din domeniile cercetării și inovării, a participat la 11 mai 2021, la Emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova, moderată de jurnalistă Tatiana Fișer.

Vizitatori unici: 16

Semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru acad. Gheorghe Paladi, nume de patrimoniu al medicinii din RM

11.05.2021

Academician Eva Gudumac, adjunct al conducătorului Secției Științe ale Vieții a AȘM (subsecția științe medicale), a participat astăzi, 11 mai 2021, la ceremonia de dezvelire a plăcii „Acad. Gheorghe Paladi”, instalată pe frontispiciul blocului central al Spitalul Clinic Municipal, care, de asemenea, poartă numele acad.

Vizitatori unici: 94

„Academia – simbol al națiunii” – un omagiu adus Academiei de Științe a Moldovei

29.04.2021

Astăzi, 29 aprilie 2021, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei a propus interpretarea compoziției muzicale „Academia – simbol al națiunii” la inaugurarea conferințelor științifice organizate de AȘM și susținerea lecțiilor publice în cadrul AȘM.

Vizitatori unici: 537

Conferința științifică cu participare internațională, dedicată aniversării a 90-a de la nașterea Medicului Emerit Chiril Draganiuc

27.04.2021

Prof. Emil Ceban: „Chiril Draganiuc a fost printre acele personalități marcante ale neamului nostru, care, prin întreaga sa viață și activitate s-a înălțat deasupra timpului, iar prin tot ce a făurit a constituit o epocă”

 

Vizitatori unici: 339