Noutăți ale AȘM

„La trecutu-ți mare, mare viitor!” Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” – 75 de ani

24.10.2020

Anul acesta, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu” marchează frumoasă vârstă de 75 de ani. Sala de conferințe din incinta Complexului Sociocultural Universitar a găzduit, la 23 octombrie 2020, Ședința solemnă a Senatului consacrată acestei aniversări. Evenimentul s-a desfășurat în format mixt, cu prezența în sală a conducerii USMF și membrilor senatului.

Vizitatori unici: 29

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a participat la Ședința online a președinților Academiilor de Științe, în cadrul ediției a 17-a a Forului Internațional „Science and Technology in Society”

06.10.2020

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a participat luni, 5 octombrie 2020, la ședința președinților Academiilor de Științe, care a avut loc în cadrul ediției a 17-a a Forului Internațional „Science and Technology in Society” (STS Forum), organizat tradițional la începutul lunii octombrie în Kyoto, Japonia.

Vizitatori unici: 73

Dacă nu ne schimbăm atitudinea față de mediu și față de agricultură, pe an ce trece, va fi tot mai dificil

05.10.2020

Academia de Știință a Moldovei, în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului a organizat, la 3 octombrie 2020, Masa rotundă online „Seceta în Republica Moldova – căile de soluţionare a problemei. Utilizarea raţională a potenţialului acvatic”.

Vizitatori unici: 84

Academia de Științe a Moldovei a semnat online un Acord privind cooperarea științifico-tehnică cu Academia de Științe a Federației Ruse

02.10.2020

La 2 octombrie curent, a avut loc semnarea online a Acordului de cooperare științifico-tehnică între Academia de Științe a Moldovei și Academia de Științe a Rusiei. Evenimentul s-a produs în cadrul ședinței a 16-a a Comisiei interguvernamentale de colaborare economică între Federația Rusă și Republica Moldova.

Vizitatori unici: 105

A fost dezvelită placa comemorativă academician Vladimir Hotineanu, un exemplu de memorie pentru personalitățile marcante din RM

02.10.2020

La 1 octombrie, zi în care regretatul academician Vladimir Hotineanu, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, specialist în domeniul chirurgiei,  ar fi împlinit 70 de ani, în incinta Catedrei de chirurgie nr. 2 a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, a fost dezvelită o placă comemorativă a academicianului.

Vizitatori unici: 64