Noutăți ale AȘM

La Academia de Științe continuă audierile publice ale rezultatelor din cadrul proiectelor de cercetare și inovare

25.02.2020

La Academia de Științe a Moldovei continuă audierile publice ale rezultatelor din cadrul proiectelor de cercetare și inovare, finanțate din bugetul de stat, realizate în anul 2019, proiectelor instituționale, precum și rezultatelor obținute în cadrul unor proiecte bilaterale, pentru tineri cercetători.

Rezultate concurs ŞTIM

21.02.2020
ŞTIM

ȘTIM

Rezultatele concursului pentru audierea cursului-pilot multidisciplinar, organizat de către Academia de Științe a Moldovei în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova

În urma examinării dosarelor depuse la concursul ȘTIM au fost selectați următorii elevi:

Ce este un cutremur și care sunt problemele reducerii riscului seismic, la care este expus teritoriul Republicii Moldova? Prelegere publică, la AȘM

17.02.2020
Nicoara-foto

Secţia Ştiinţe Exacte şi Inginereşti a Academiei de Științe a Moldovei, în colaborare cu Institutul de Geologie şi Seismologie din Republica Moldova, a organizat, la 13 februarie 2020,  prelegerea publică „Problemele reducerii riscului seismic la care este expus teritoriul Republicii Moldova”, susţinută de dr. Igor Nicoară, director al Institutului de Geologie şi Seismologie.

Reconstituirea documentară și cinstirea memoriei marii personalități a neamului, soprana Maria Cebotari, la 110 ani de la naștere

12.02.2020
Conferinta Cebotari

Academia de Științe a Moldovei, Secţia Ştiinţe Sociale, Economice, Umanistice și Arte, în colaborare cu Institutul Patrimoniului Cultural, Biblioteca de Arte „Tudor Arghezi” din Chișinău,  au organiza Conferința științifică „Interpreta Maria Cebotari: 110 ani”.

Academia de Științe a Moldovei a semnat un Acord de colaborare cu Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova

11.02.2020

Academia de Științe a Moldovei a semnat, la 10 februarie 2020, un Acord de colaborare cu Agenția Națională Antidoping din Republica Moldova (ANAD). Documentul a fost semnat de președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu și directorul general al ANAD, Artiom Jucov. La semnarea acordului au fost prezenți vicepreședintele AȘM, acad.

Masa rotundă, la Academia de Științe a Moldovei. Ce spun specialiștii despre noul tip de virus ucigaș coronavirus care ne-a bulversat viața?

07.02.2020

Coronavirus, un subiect de top al lunii ianuarie și începutul lui februarie, abordat pe larg de sursele media, politicieni, mediul academic, comunitatea medicală și de simpli cetățeni, și asta pentru că virusul ucigaș provenit din China a bulversat viața cotidiană, creând panică în toată lumea.