Noutăți ale AȘM

În contextul pandemiei COVID-19, AȘM organizează o rundă de întrebări-răspunsuri cu participarea prof. univ. Victor Cojocaru de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”

20.09.2021

La 23 septembrie 2021, începând cu ora 14.00, Academia de Științe a Moldovei va organiza, în premieră, o rundă de întrebări-răspunsuri cu participarea reprezentantului Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Evenimentul are genericul „Pandemia COVID-19 – o provocare umană de durată” și este un răspuns la adresarea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică către comunitatea academică (vezi p. 8 al Hotărârii CNESP nr.

Vizitatori unici: 205

Institutul de Zoologie și-a marcat aniversarea în cadrul celei de-a X-a Conferințe Internaționale a Zoologilor

16.09.2021

În perioada 16-17 septembrie 2021, Institutul de Zoologie a organizat cea de-a X-a Conferință Internațională a Zoologilor. Ediția aniversară a Conferiței are drept generic „Valorificarea rațională și protecția lumii animale în contextul modificărilor antropice și schimbărilor climatice” și este consacrată aniversării a 75-a de la crearea primelor subdiviziuni de cercetare și a 60-a de la fondarea Institutului de Zoologie.

Vizitatori unici: 425

Zoologi, fizicieni, chimiști și geologi, preocupați de îmbunătățirea monitorizării comune a poluării mediului cu substanțe toxice

15.09.2021

Institutul de Zoologie a organizat, la 14 septembrie 2021 o conferință de presă, dedicată finalizării proiectului cu titlul „Rețea de cooperare interdisciplinară în bazinul Mării Negre pentru monitorizarea comună durabilă a migrației compușilor toxici în mediu, evaluarea îmbunătățită a stării ecologice și a impactului substanțelor dăunătoare asupra sănătății umane, și prevenirea expunerii populației” – MONITOX (cod eMS BSB27).

Vizitatori unici: 466