Noutăți ale AȘM

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, E.S. Gudsi Osmanov

31.12.2021

La 30 decembrie 2021, Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova, E.S. Gudsi Osmanov. La întâlnire au participat m. c. Victor Moraru, vicepreședinte al AȘM, și dr. Tudor Braniște, șef al Secției management academic și relații externe a AȘM.

Vizitatori unici: 595

Cartea „Viața mea așa cum a fost să fie”, „scrisă cu o mână astrală”, de compozitorul academician Eugen DOGA, a fost lansată la Academia de Științe

29.12.2021

La Academia de Științe a Moldovei a avut loc, la 28 decembrie 2021, lansarea cărții autobiografice a academicianului compozitor Eugen Doga „Viața mea așa cum a fost să fie”, o carte, cum aveau să spună vorbitorii prezenți la eveniment, scrisă cu o mână astrală, o carte cu simțul detaliului artistic, o carte în care s-au conturat fragmente ale unei biografii extraordinare, îngemănate de fapt cu istoria neamului, cu toate ascensiunile și dificultățile prin care a trecut, ca să ajungă să fie personalitatea ei exponențială, de referință, de mândrie.

Vizitatori unici: 679

Eugen Doga: „Viața mea așa cum a fost să fie”. Prezentare de carte

27.12.2021

Marți, 28 decembrie 2021, cu începere de la ora 11.00, în Sala Azurie a AȘM, va avea loc prezentarea cărții academicianului Eugen Doga „Viața mea așa cum a fost să fie”.

Mesaje de salut vor fi adresate de dl Sergiu Prodan, Ministru al Culturii și acad. Ion Tighineanu, Președinte al Academiei de Științe a Moldovei.

Vizitatori unici: 337

Crăciun Fericit și La Mulți Ani

24.12.2021

Au rămas zile numărate până îi vom spune „adio” anului 2021 – cu victoriile, speranțele, dar și cu dificultățile prin care am trecut. Ne despărțim cu o oarecare nostalgie de anul ce pleacă, an ce a amprentat, indiscutabil, destinul fiecărei persoane, fiecărei instituții, statul, cea ce i-a determinat pe oamenii de știință să identifice vaccinul salvator în lupta contra pandemiei COVID-19 la nivel global.

Vizitatori unici: 746

Limitarea încălzirii globale și adaptarea la schimbările climatice în contextul stipulărilor „Pactului climatic de la Glasgow” discutate la „Academia Radio”

24.12.2021

În contextul stipulărilor „Pactului climatic de la Glasgow”, semnat la 12 noiembrie 2021 de 197 de state, Academia de Științe a Moldovei a organizat o Masă rotundă, în cadrul căreia au fost puse în discuție acțiunile ce urmează a fi întreprinse la nivel internațional și național pentru limitarea încălzirii globale și adaptarea la schimbările climatice.

Vizitatori unici: 668

Academicianului Gheorghe Palade i s-a inaugurat un bust în curtea Spitalului Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău care îi poartă numele

24.12.2021

Academicianul Eva Gudumac, adjunct al conducătorului Secției Științe ale Vieții a AȘM, profesor consultant la Catedra de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu” a USMF „Nicolae Testemițanu”, a participat, la 22 decembrie 2021, la dezvelirea bustului academicianului Gheorghe Palade, profesor universitar, doctor habilitat în știi

Vizitatori unici: 681