Noutăți ale AȘM

De Ziua Naţională a României Academia de Științe a Moldovei felicită întreaga comunitate academică

30.11.2023

La 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, în numele comunității academice din Republica Moldova, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei adresează cele mai alese urări de bine Academiei Române și întregii comunități științifice cu prilejul acestei frumoase sărbători.

Vizitatori unici: 291

„Zilele academician Natalia Gheorghiu”: Despre ce ne vorbesc ochii copilului născut cu malformații congenitale?

30.11.2023

Conferința științifico-practică cu participare internațională având drept generic „Anomaliile congenitale la nou-născuți. Probleme de diagnostic și tratament, îngrijiri medicale” s-a desfășurat la 28 noiembrie 2023, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, în cadrul tradiționalelor manifestări anuale „Zilele academician Natalia Gheorghiu”. Evenimentul a fost organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N.

Vizitatori unici: 305

Adunarea Generală l-a ales pe academicianul Ion Tighineanu Președinte al Academiei de Științe a Moldovei

18.11.2023

La 17 noiembrie 2023, a avut loc Adunarea Generală a Academiei de Științe a Moldovei, sesiunea a XIII-a, convocată prin Hotărârea Prezidiului AȘM nr. 231 din 2 noiembrie 2023, în temeiul prevederilor punctului 37 din Statutul Academiei de Ştiinţe a Moldovei, aprobat prin Hotărârea Adunării Generale a Academiei de Ştiinţe a Moldovei nr. I/2 din 24 ianuarie 2019 (cu modificările ulterioare).

Vizitatori unici: 1060

Apelul pentru Pace al Conferinței științifice internaționale Platforma europeană pentru pace organizată de Academia de Științe a Moldovei la 24 mai 2022

27.05.2022

Luând act de mesajele și rapoartele prezentate la Conferința științifică internațională Platforma europeană pentru pace, organizată la 24 mai 2022 de Academia de Științe a Moldovei cu implicarea unor savanți notorii din diferite părți ale lumii, participanții la conferință au adoptat următorul Apel:

Vizitatori unici: 2087

Promovarea creativității inovatoare și progresului tehnologic la Expoziția Internațională Specializată „INFOINVENT” din 2023

27.11.2023

„Acele comunităţi care investesc în capitalul intelectual, nu doar că sunt în topul clasamentelor,

ci înregistrează avantaje care le permit să se distingă și să se desprindă enorm de urmăritorii lor”,

Eugeniu Rusu, director general

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

 

Vizitatori unici: 416

Festivalul cercetării și inovării la AȘM – o platformă contemporană de expunere a realizărilor științifice, de apreciere și colaborare de perspectivă

14.11.2023

La 10 noiembrie 2023, Academia de Științe a Moldovei (AȘM) în parteneriat cu Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD) a organizat Festivalul cercetării și inovării cu genericul „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență, perspective”.

Vizitatori unici: 894

Academia de Științe a Moldovei și UPS „Ion Creangă” au marcat Ziua Științei

12.11.2023

La 9 noiembrie 2023, conducerea AȘM a participat la ceremonia solemnă consacrată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, ce a avut loc în Clasa Viitorului de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Vizitatori unici: 893

De Ziua Științei, AȘM apreciază înalt rezultatele valoroase și abnegația celor care s-au consacrat cercetării

12.11.2023

La 10 noiembrie 2023, Academia de Științe a Moldovei, în ședința festivă conformă unei tradiții bine înrădăcinate, a celebrat Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. La eveniment ne-au onorat cu prezența președintele Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare dr. Andrei Chiciuc; directorul general al AGEPI Eugeniu Rusu; președintele Consiliului Rectorilor din Republica Moldova, rector al USMF dr. hab. prof., mem. cor.

Vizitatori unici: 1068

Înregistrări online