Noutăți ale AȘM

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a avut o primă întâlnire de lucru cu noul Director General al ANCD, dr.hab. Olga Tagadiuc

06.08.2020

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a avut, la 6 august 2020, o primă întâlnire de lucru cu Directorul General nou ales al Agenției Naționale Cercetare Dezvoltare (ANCD), doctor habilitat Olga Tagadiuc.

Vizitatori unici: 52

Omagiu „celei mai bune Cio-cio-san din lume”, Maria Bieșu, care astăzi ar fi împlinit 85 de ani

03.08.2020

În dimineața zilei de astăzi, președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, însoțit de adjunctul conducătorului Secției Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a AȘM, dr.hab., prof. Aurelian Dănilă, au depus flori la mormântul Primadonei Opere Naționale, Maria Bieșu, personalitate marcantă a culturii noastre care, prin talentul și vocația sa, a conferit prestigiu și notorietate țării și care, în această zi, ar fi împlinit vârsta de 85 de ani.

Vizitatori unici: 47

Audierea publică a proiectelor de transfer tehnologic si de dezvoltare a infrastructurii, finalizate în anul 2019, Secția Științe ale Vieții

31.07.2020

La Academia de Științe a Moldovei a avut loc, la 30 iulie 2020, Adunarea Generală a Secției Științe ale Vieții, online, cu ordinea de zi „Audierea publică a proiectelor de transfer tehnologic si de dezvoltare a infrastructurii, finalizate în anul 2019” (domeniile: agricultură, biologie, ecologie și mediu).

 

Vizitatori unici: 54

Audieri publice ale rapoartelor pe proiectele de transfer tehnologic și de dezvoltare a infrastructurii de inovare, finalizate în anul 2019, Secția Științe Exacte și Inginerești

31.07.2020

Secția Științe Exacte și Inginerești a Academiei de Științe a Moldovei a organizat, la 30 iulie 2020, audieri publice ale rapoartelor pe proiectele de transfer tehnologic și de dezvoltare a infrastructurii de inovare, implementate în baza concursului organizat de Agenția Națională de Cercetare și Dezvoltare.

Vizitatori unici: 46

Eveniment online „MARIA BIEȘU – 85 DE ANI DE LA NAȘTERE”

30.07.2020

Luni, 3 august 2020, Academia de Științe a Moldovei, Secția Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte, în colaborare cu Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, organizează evenimentul ONLINE „Maria Bieșu – 85 de ani de la naștere”.

Vizitatori unici: 47

Interviu cu Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu: Doar prin implementarea unor politici coerente și finanțare adecvată, știința din Republica Moldova va răspunde provocărilor timpului

28.07.2020

Academia de Științe a Moldovei, ca instituție publică, dintotdeauna a prezentat interes pentru societate. E firesc și motivat acest interes, dat fiind că forul științific suprem întrunește reprezentanți ai elitei intelectuale a țării, personalități cu realizări deosebite în domeniile cercetării, inovării şi culturii, specialiști notorii, care, prin activitatea lor au contribuit considerabil la dezvoltarea și prosperarea țării.

Vizitatori unici: 73

Academicianului-compozitor Gheorghe Mustea i-a fost acordat titlul onorific „Om emerit”

28.07.2020

Acad. Gheorghe Mustea: „Pentru mine, acordarea acestui titlu este, în primul rând, o mare responsabilitate  și pentru ceea ce fac, ce am făcut și pentru ce voi face în continuare. Îmi dau bine seama că totul trebuie făcut la cel mai înalt nivel, profesionist”.

Vizitatori unici: 60

Știința își spune cuvântul: Impactul implementării platformelor de comunicare, inițiate de AȘM, în domeniul agriculturii

24.07.2020

Atenuarea efectelor insuficienței precipitațiilor atmosferice și a altor calamități naturale înregistrate în anul 2020 asupra sectorului agro-alimentar, precum și diminuarea impactului negativ al pandemiei care a agravat și mai mult situația în domeniu, constituie una din prioritățile Academiei de Științe a Moldovei.

Vizitatori unici: 77