Prelegere publică

COLOCVIU ȘTIINȚIFIC: ION DRUȚĂ – 95

Duminică, 3 septembrie curent, scriitorul academician Ion Druță împlinește 95 de ani. S-a impus chiar de la debutul său în literatură prin proza scurtă originală și profund filosofică. Recunoașterea deplină a talentului prozatorului – atât în plan național, cât și internațional – i-au adus-o scrierile epice de amploare și creațiile dramatice de profundă rezonanță psihologică.

Vizitatori unici: 244

„Relația dintre sănătatea solului și sănătatea umană” – prelegere publică de prof. Rattan LAL, membru de onoare al AȘM

La 4 septembrie curent, cu începere de la ora 15:00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, va avea loc un eveniment de rezonanță științifică și practică pentru agricultura și economia R. Moldova. Prof.

Vizitatori unici: 181

Prelegerea publică „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, desfășurare, urmări” susținută la AȘM de profesorul Anatol Petrencu

Joi, 23 februarie 2023, ora 14.00, Academia de Științe a Moldovei invită la prelegerea publică „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, desfășurare, urmări”, care va fi susținută de Anatol PETRENCU, doctor habilitat în istorie, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova.

Vizitatori unici: 549

Prelegere publică: „Nestinsul imperativ al Unirii”, membrul corespondent Ion Hadârcă

Marți, 24 ianuarie curent, începând cu ora 14:00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, dl Ion Hadârcă, membru corespondent al AȘM, va susține prelegerea publică „Nestinsul imperativ al Unirii”. Evenimentul este prilejuit de împlinirea celor 164 de ani de la Unirea Principatelor Române – Moldova și Muntenia – într-o nouă entitate statală, precursoarea României moderne de zi.

Vizitatori unici: 557

Ziua Națională „Limba noastră cea Română”, la Academia de Științe a Moldovei

La 31 august 2022, începând cu ora 10:00, la Academia de Științe a Moldovei va avea loc Ședința festivă dedicată Zilei Naționale „Limba noastră cea Română”.

AGENDA

Ora 10:00

Cuvânt de deschidere:

acad. Ion TIGHINEANU, președintele Academiei de Științe a Moldovei

Mesaje de salut

PRELEGERE PUBLICĂ

Două specificități istorice românești: latinitatea și statalitatea”, susținută de acad. Răzvan THEODORESCU, vicepreședinte al Academiei Române

Vizitatori unici: 756

Prelegere publică a Prof. Hiroshi Amano, laureat al Premiului Nobel pentru fizică, la Academia de Științe a Moldovei

În cadrul proiectului european NanoMedTwin, în perioada 3-6 iulie 2022, se organizează Școala de vară cu genericul „Inovații în nanomedicină”, în cadrul căreia elevii, studenții și tinerii cercetători din Republica Moldova vor avea posibilitatea să învețe din experiența mai multor profesori din Germania, Marea Britanie, Suedia, Italia, Japonia și Republica Moldova.

Vizitatori unici: 778

Prelegerea publică online „Experiența Poloniei în procesul de transformare sistemică - perspectiva de trei decenii”

Miercuri, 2 iunie 2021, ora 11:00, la Academia de Științe a Moldovei, Prof. Bartłomiej ZDANIUK, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, doctor habilitat în științe politice, va susține Prelegerea publică Experiența Poloniei în procesul de transformare sistemică - perspectiva de trei decenii”.

Prelegerea va fi prezentată în limba română.

Vizitatori unici: 1100

Înregistrări online