Prelegerea publică „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, desfășurare, urmări” susținută la AȘM de profesorul Anatol Petrencu

Vizitatori unici: 965
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie a AȘM și online
Categoria:

Joi, 23 februarie 2023, ora 14.00, Academia de Științe a Moldovei invită la prelegerea publică „Războiul agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei: cauze, desfășurare, urmări”, care va fi susținută de Anatol PETRENCU, doctor habilitat în istorie, profesor universitar la Universitatea de Stat din Moldova.

La un an de la declanșarea războiului neprovocat al Rusiei în Ucraina, în data de 24 februarie 2022, în cadrul prelegerii vor fi analizate cauzele declanșării războiului, rezistența opusă de ucraineni și reacția Occidentului colectiv; va fi expusă criza ONU referitoare la acest război, condițiile încheierii și urmările războiului pentru Rusia, Ucraina, comunitatea internațională.

Dr. hab., prof. univ. Anatol Petrencu este istoric, autor al multor monografii, manuale şcolare şi cursuri universitare, articole ştiinţifice şi de promovare a cunoştinţelor istorice. Este Preşedintele Asociaţiei Istoricilor „Alexandru Moșanu” din Republica Moldova; directorul Institutului de Istorie Socială „ProMemoria”; membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România; membru al Școlii Doctorale Științe Umanistice a USM, a Școlii Doctorale a Universității „Valahia” din Târgoviște”; în 2010, a făcut parte din Comisia pentru studierea şi aprecierea regimului comunist totalitar din Republica Moldova.

 

Evenimentul se va desfășura cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și online pe platforma ZOOM.

Link de conexiune:

https://us02web.zoom.us/j/84148431230?pwd=U1MxY1hoSE5HOHFVeDdPaitMcHpsZz09
Meeting ID: 841 4843 1230

Passcode: 230223

 

Transmisiunea livestream va fi asigurată de către IDSI și va fi disponibilă la link-ul https://www.youtube.com/watch?v=vIKLuEQQWBw

Înregistrări online