M.c. Viorel Prisăcari: „Cu virusul trebuie de luptat. Acesta e inamicul nostru. Este o catastrofă ce se întâmplă”

14.04.2021
Unique visitors: 396

Membru corespondent Viorel Prisăcari, profesor universitar, șef Catedră Epidemiologie a USMF „Nicolae Testemiţanu”, a participat astăzi, 14 aprilie 2021, la Emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova, moderată de jurnalista Tatiana Fișer.

Emisiunea a avut pe agendă subiectul, deja al doilea an, mereu actual, privind situația epidemiologică din Republica Moldova. Cunoscutul epidemiolog, care și-a dedicat întreaga viață studiului epidemiologiei a vorbit despre situația epidemiologică la ora actuală în Republica Moldova, opinia savantului fiind argumentată științific, bazată inclusiv pe studiile efectuate de-a lungul anilor, dar și analizând situația existentă. Profesorul Viorel Prisăcari a menționat două valuri expresive ale pandemiei, indicând purtarea neapărat a măștii de protecție și că unica soluție de a ne salva de această infecție este vaccinarea. Savantul nu împărtășește opinia că ar trebui să ne obișnuim cu virusul. „Cu virusul trebuie de luptat. Acesta e inamicul nostru. Este o catastrofă ce se întâmplă”, a spus epidemiologul Viorel Prisăcari, îndemnând oamenii să conștientizeze pericolul în care ne aflăm. 

La emisiune au participat și Daniela Demișcan, șef Direcție politici în domeniul sănătății, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, prin telefon a intervenit prof. univ. Adrian Belîi șeful Departamentului de anestezie și terapie intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă.

Invitații au vorbit și despre formele severe de Covid, întinerirea formelor în ultima perioadă, Planul Național de Imunizare anti-Covid a populației, modalități de rupere a lanțului infectărilor etc.

Emisiunea poate fi privită, accesând link-ul: http://www.trm.md/ro/spatiul-public/spatiul-public-din-14-aprilie-2021?fbclid=IwAR2HNvKiJ5c8txU526wwldQR4DTTitvC6bv_BWSi__JtWlm8O-epvHuigPU,    https://www.facebook.com/tatiana.fiser/posts/2973490186215408, sau https://fb.watch/4Ssdrf9yvf/

Eugenia Tofan,

Serviciul de Presă al AȘM

Categorie: