USMF: Primele rezultate ale secvențierii complete a genomului virusului SARS-CoV-2 din Republica Moldova

21.09.2020
Unique visitors: 963

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a înregistrat, în premieră, datele despre genomul complet SARS-CoV-2 în repozitoriul internațional GISAID. Astfel, în data de 24 august curent, s-a reușit obținerea unui tablou geografic despre tulpinile de SARS-CoV-2 ce circulă pe teritoriul Republicii Moldova. 

În acest context, Departamentul Cercetare a USMF „Nicolae Testemițanu” va organiza, în data de 22 septembrie curent, o teleconferință cu genericul „Primele rezultate ale secvențierii complete a genomului virusului SARS-CoV-2 din Republica Moldova și colaborări viitoare”, cu participarea Dr. Alessandro Marcello - liderul grupului de cercetători din cadrul Laboratorului de Virusologie Moleculară al ICGEB, Trieste, Italia.

Evenimentul va fi transmis online, cu începere de la ora 14:00, de Privesc.eu (https://www.privesc.eu/Arhiva/91990/Teleconferinta-Premiera--USMF--Nicolae-Testemitanu--a-inregistrat-in-repozitoriul-international-GISAID-datele-tulpinilor-de-SARS-CoV-2-ce-circula-pe-t), inclusiv pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu”, cât și de IDSI TV (www.idsi.md/tv)

                                                                                                                   Secția Științe ale Vieții, AȘM

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie:

Înregistrări online