FESTIVALUL CERCETĂRII ȘI INOVĂRII LA ACADEMIA DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI

18.10.2023
Unique visitors: 1298

Academia de Științe a Moldovei (AȘM) în parteneriat cu Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD) invită la 10 noiembrie 2023 la Festivalul cercetării și inovării „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență, perspective”, ediția a doua.

Evenimentul este organizat în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare (10 noiembrie) și va avea loc în Sala Aurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1).

Expoziția se va desfășura în cadrul Adunării festive a AȘM cu decernarea premiilor AȘM pentru rezultate științifice relevante în anii 2021–2022 în domeniul științelor vieții, științelor exacte și inginerești, Premiului AȘM pentru tineri cercetători, precum și Premiului AȘM pentru promovarea științei în mass-media în anul 2022.

Agenda Zilei de 10 noiembrie include prezentarea rezultatelor relevante din cadrul proiectelor de cercetare (orele 10.00 – 13.30, Sala Aurie a AȘM), deschiderea oficială a expoziției (ora 13.30, Sala Aurie a AȘM) și Adunarea festivă a AȘM (ora 14.00, Sala Azurie a AȘM).

În speranța că veți da curs invitației noastre de colaborare în domeniile cercetării și inovării, Vă îndemnăm să participați la Festivalul cercetării și inovării „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență, perspective”, care ne oferă un bun prilej de a pune în valoare rezultatele cercetărilor din domeniile noastre de competență.

Expoziția de știință și inovare va putea fi vizitată în perioada 10-17 noiembrie 2023.

 

Condiții de participare:

La expoziție pot fi prezentate rezultatele obținute în cadrul proiectelor științifice (Programe de stat, proiecte ale tinerilor cercetători, proiecte de inovare și transfer tehnologic, proiecte bi- și multilaterale), în anii 2022–2023.

 

Ce putem prezenta?

1)      Echipele proiectelor științifice sunt îndemnate să transmită o înregistrare video sau o prezentare PPT până la 3 minute cu rezultatele proiectului obținute în anii 2022–2023. Materialele vor fi difuzate online de către AȘM pe durata Festivalului științei și inovării din 10 noiembrie.

2)      Postere, bannere care reflectă anumite rezultate cu valoare aplicativă a proiectelor științifice (câte 1-2 postere per proiect).

3)      Expoziție-concurs virtuală de fotografii „Sunt tânăr. Vreau să studiez lumea” cu rugămintea de a semna fotografiile în partea dreaptă de jos cu indicarea instituției. Câștigătorii concursului vor fi anunțați pe 12 noiembrie, de Ziua Națională a Tineretului, marcată în cea de-a doua duminică din noiembrie.

4)      Alte materiale interactive, de valoare teoretică și practică, care pot fi prezentate în Sala de expoziții a AȘM.

 

Unde pot depune lucrările?

Vă rugăm să ne informați despre disponbibilitatea Dvs. de participare la expoziție, cu transmiterea informației și indicarea logisticii necesare, până cel târziu, vineri3 noiembrie 2023, la următoarele adrese:

  • științe exacte și inginerești: dr. Adelina Dodon – e-mail [email protected], tel.: 069815969
  • științe ale vieții, domeniul medicină, agricultură, biologie și mediu: dr. Leonid Chișlaru – e-mail [email protected], tel.: 069330004
  • științe sociale, economice, umanistice și arte: dr. Natalia Procop – e-mail [email protected], tel.: 079707405
  • Secția Teritorială Nord a AȘM (cu sediul la Bălți): dr. hab. Valeriu Capcelea – e-mail [email protected], tel.: 069176394
  • Secția management academic și relații externe a AȘM: dr. Tudor Braniște – e-mail [email protected], tel.: 069019522

 

AȘM NU PERCEPE TAXE de participare la expoziție.

 

Pentru alte întrebări, informații suplimentare vă rugăm să contactați secretarul științific general al AȘM dr. hab. Liliana Condraticova – e-mail [email protected], tel.: 0 22270313, 069965832.

Dr. hab. Liliana Condraticova

Categorie:

Înregistrări online