Prelegeri publice

Unique visitors: 755
Data:
Locul desfasurarii:
Sala Azurie, AȘM
Categoria:

În perioada 13-15 iunie 2023, distinșii profesori europeni Eva Kondorosi, membru titular al Academiei de Științe din Ungaria, și Sierd Cloetingh, profesor la Universitatea Utrecht din Țările de Jos, se vor afla într-o vizită de lucru la Academia de Științe a Moldovei. Conform programului de lucru, la 14 iunie, în fața mediului academic, ei vor prezenta două prelegeri publice.

Agenda

14:00. Prof. Eva KONDOROSI:Nitrogen crisis and a path to sustainable agriculture”;

14:45. Prof.  Sierd CLOETINGH: Geodynamics and Continental Topography”

Evenimentul se va desfășura în incinta Academiei de Științe a Moldovei (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1), participarea fiind posibilă în format hibrid, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM sau online pe platforma ZOOM.

A doua zi, la 15 iunie, oaspeții noștri vor conferenția în cadrul Școlii de vară cu genericul „Calea spre descoperiri științifice” (https://asm.md/scoala-de-vara-calea-spre-descoperiri-stiintifice). Subiectele programate se intersectează ca tematică cu cele nominalizate mai sus.

 

Datele de conexiune la platforma ZOOM pentru prelegerile publice:

https://us02web.zoom.us/j/84017260234?pwd=RzVjWnptUThCMEtLRjVxYVBiRHZYZz09

Meeting ID: 840 1726 0234  Passcode: 140623

Lecțiile publice vor fi transmise live stream de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale.

La prelegerile publice anunțate sunt invitați membrii Academiei de Științe a Moldovei și cercetătorii din domeniile respective.

 

Evenimentul este deschis pentru reprezentanții mass-media.

Înregistrări online