Scriitorul și pictorul Leonid Popescu pentru prima oară își lansează lucrările la Academia de Științe

14.04.2023
Unique visitors: 1254

După realizarea unui anumit traseu de lansare de carte în republică, precum și în România, scriitorul și pictorul Leonid Popescu vine în același scop și la Academia de Științe a Moldovei. Evenimentul este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici, Uniunea Scriitorilor și Academia de Științe a Moldovei la data de 20 aprilie 2023, începând cu ora 14.00, în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare, 1). În cadrul manifestării, vor fi lansate romanele „Tragedie pozitivă”  și „Deportări din valea Răutului” și vernisată Expoziția de pictură a autorului cu genericul „Cuvânt și culoare”. 

La eveniment vor participa acad. Mihai Cimpoi, acad. Ion Tighineanu, președintele AȘM, celebrul medic chirurg cardiovascular de la Iași, prof. univ. Grigore Tinică – membru de onoare al AȘM și Doctor Honoris Causa al USMF „Nicolae Testemițanu”, protagonistul unei lucrări lansate, președintele Uniunii Scriitorilor din R. Moldova Teo Chiriac, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din R. Moldova Florina Breazu, criticul de artă Eleonora Sîdnic, scriitorii Ion Hadârcă și Iulian Filip, artiștii plastici Dumitru Bolboceanu și Ghenadie Jalbă

Conform Programului de lucru, moderatori ai evenimentului sunt criticul literar Vitalie Răileanu și dr. prof. univ. Silvia Bacalîm-Cheianu.

La eveniment sunt invitați membrii AȘM, directorii institutelor științifice pe domenii, cercetătorii științifici și toți acei interesați de artele frumoase, reprezentanții mass-mediei.

Evenimentul se va desfășura în format mixt, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și online, pe platforma ZOOM:

Datele de conexiune la Platforma ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/86459525616?pwd=aUhTL2Rsc1V6bThDUXB3dWZBSWRJQT09

ID: 864 5952 5616; Parola: 200423

 

Prelegerea publică va fi transmisă online de Institutul pentru Dezvoltarea Societății Informaționale la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=0t2loe25Jzc.

 

Tatiana Rotaru

 

  

Categorie:

Înregistrări online