Nominalizările pentru Premiile Academiei de Științe a Turciei pentru anul 2023, lansate în 2015 în scopul recunoașterii și aprecierii remarcabililor oameni de știință, sunt deschise până la 25 aprilie 2023

23.02.2023
Unique visitors: 999

Academia de Științe a Turciei anunță concurs pentru acordarea premiilor TÜBA la una din următoarele categorii științifice:

   1) Științe  fundamentale inginerești,

   2) Sănătate și științe ale vieții, 

   3) Științe sociale și umanistice.

În fiecare an, TÜBA acordă un premiu la fiecare categorie dintre cele nominalizate mai sus oamenilor de știință, care au stabilit contacte în domeniul cercetării cu centrele științifice din Turcia privind problemele ce țin de aceasta țară, celor care lucrează și/sau studiază în Turcia.  

Premiile Academiei TÜBA sunt acordate acelor cercetători  care au realizat lucrări originale de ultimă oră și inovatoare în domeniile lor. Lucrările candidaților  sunt evaluate de către un Comitet consultativ la fiecare categorie.  

Comitetele compuse din membri TÜBA și alți  savanți cu renume examinează lucrările candidaților printr-un proces riguros,  care implică evaluarea peer review, astfel identificând potențialii laureați ai Premiului. Laureații sunt nominalizați de către Consiliul științific al Academiei TÜBA.  

Premiile reprezintă o Medalie a Academiei și premii bănești  de aproximativ 30.000 USD fiecare  și sunt acordate în cadrul unei ceremonii speciale. Ceremonia de decernare a premiilor are loc sub auspiciile Președintelui Republicii Turcia.

Nominalizările pot fi făcute de către membrii TÜBA, academiile de științe, organizațiile inter-academice și alte instituții de cercetare internaționale care au conexiune cu TÜBA.

Membrii TÜBA și cei care participă la procesul de evaluare a Premiului nu pot fi nominalizați.  De asemenea, cei desemnați nu trebuie să aibă în ultimii trei ani alte premii științifice, acordate de instituțiile și organizațiile de stat din Turcia.

Informații suplimentare:

Dr. Zeynep Kalyoncuoğlu Birer  
E-mail: [email protected]
Phone: +90 312 442 72 36 (#157)

Sau pe pagina web a Academiei de Științe din Turcia https://www.tuba.gov.tr/en/tuba-awards/tuba-academy-prizes/nominations-for-2023-tuba-academy-prizes

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online