Viitorul apei: provocări și soluții folosind nexul tehnologiilor exponențiale inspirat de natură și bazat pe bioplastice

Unique visitors: 713
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie și online

Academia de Științe a Moldovei organizează miercuri, 8 februarie 2023, cu începere de la ora 11:00, prelegerea publică „Future of Water - Challenges and Solutions Using Nature-inspired and Bioplastics-based Nexus of Exponential Technologies (Viitorul apei: provocări și soluții folosind nexul tehnologiilor exponențiale inspirat de natură și bazat pe bioplastice) ”, susținută de  profesorul american Ashok Vaseashta  de la Institutul Internațional al Apei Curate, Universitatea Norwich, SUA. Savantul vine să ne atenționeze cu privire cele două provocări iminente pentru existența umană, care se manifestă într-o progresie alarmantă – schimbările climatice și lipsa apei. Aceste două mari provocări sunt în contrast una cu cealaltă. În timp ce prima afectează societatea pe o scară de timp extinsă, cea de-a doua  se răsfrânge asupra fiecărui individ în existența sa de bază.

La prelegerea publică sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii de institute, rectorii, reprezentanții ministerelor și agențiilor, cercetătorii științifici.

Evenimentul este deschis pentru reprezentanții mass-mediei.

Prelegerea publică se va desfășura în format mixt, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și online, pe platforma ZOOM.

Date de conectare la platforma ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/89902965444?pwd=eXRRRE4vc1kxdUxZcE92UW8wNGRndz09

Meeting ID: 899 0296 5444

Passcode: 080223

Tatiana ROTARU

Rezumatul prelegerii poate fi accesat aici.

Înregistrări online