Primăvară, bun venit!

02.03.2022
Vizitatori unici: 633

 

 

Am încheiat o iarnă, pe alocuri friguroasă, care ne-a adus realizări frumoase, prelegeri publice relevante, conferințe științifice, lansări de carte. Din păcate, însă, această iarnă a adus cu ea și multă tristețe și îngrijorare, cauzate de conflictul armat, dezlănțuit recent în Ucraina. Însă,  după cum nici o iarnă nu durează o veșnicie, la fel și primăvara revine mereu, iar împreună cu ea reînvie natura și umanul, bucuria de viață, solidaritatea și speranța.

Am așteptat cu toții, cu sufletele deschise, sosirea primăverii ca pe un nou început, sperând la pace și liniște în casele, inimile și în țările noastre. Rămânem optimiști și suntem convinși că doar împreună, uniți la durere și la bine, vom reuși să înfruntăm nu doar pandemia COVID-19, care încă nu a plecat nicăieri.

Să fim uniți și solidari în continuare, să ne susținem reciproc pentru a depăși această situație tensionată și incertă din regiune. Fiindcă, fiecare om e asemănător unui ghiocel, stând ascuns sub necazuri și sloiuri de gheață și visând ca mâine să fie o zi mai bună. Cu venirea primăverii se simte puternic și iese de sub zăpadă.

Să avem parte de sănătate multă, realizări frumoase, pace și bunăstare.

Să zâmbim împreună soarelui și vieții!

 

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei

 

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online