Prelegere publică „Perspectivele agriculturii în condițiile schimbării climatice globale” susținută la AȘM de acad. Valeriu Tabără

28.09.2022
Vizitatori unici: 849

La 30 septembrie 2022, ora 14.00, la Academia de Științe a Moldovei va avea loc ceremonia de înmânare a însemnelor de Membru de Onoare al AȘM academicianului Valeriu TABĂRĂ, președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” din România, ales în această calitate de Adunarea generală a membrilor titular și membrilor corespondenți ai AȘM la 8 iunie curent.

Conform tradiției academice, noul Membru de Onoare al AȘM Valeriu TABĂRĂ va susține o prelegere publică de mare actualitate cu genericul „Perspectivele agriculturii în condițiile schimbării climatice globale”.

Ceremonia va avea loc în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1), în format hibrid, cu posibilitatea de a participa online pe platforma ZOOM.

Datele de conexiune:

https://us02web.zoom.us/j/85390190847?pwd=SnVlYXp5QTM4Mm5CMVo3VHk5YUJqQT09

Meeting ID: 853 9019 0847

Passcode: 142874

La eveniment sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale Academiei de Științe a Moldovei, cadrele didactice, tinerii cercetători, precum și specialiștii din domeniu.

La prelegere sunt invitați reprezentanții mass-media. Evenimentul va fi diseminat live-stream de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI): https://youtu.be/RbgbEhtsAkU

 

Tatiana ROTARU

* Prelegerea publică „Perspectivele agriculturii în condițiile schimbării climatice globale” susținută de acad. Valeriu TABĂRĂ, Membru de Onoare al AȘM, președinte al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” din România, va da start evenimentelor preconizate pentru Noaptea Cercetătorilor Europeni, care va avea loc în spațiul european la 30 septembrie și se încadrează în seria de activități ale proiectului Noaptea Cercetătorilor Europeni 2022–2023 "GreenSCI – Știința verde pentru o societate sănătoasă", desfășurat de consorțiul format din Universitatea Tehnică a Moldovei (coordonator), Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Asociația Obștească „InfoGroup”, în cadrul programului Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa.

Sursa:
Categorie: