Manifestări consacrate celei de-a 87 aniversări a poetului și academicianului Grigore Vieru

20.02.2022
Vizitatori unici: 598

În cadrul manifestării la Centrul Academic Internațional ,,Mihai Eminescu” a avut loc dezvelirea unui bust al celui omagiat (sculptor Petrică Buhnici), adus în dar, împreună cu câteva picturi de maestrul Paul Ciprian Fuego-Surugiu. A fost lansat volumul de poezii de dragoste al poetului pregătit de Lili Bobu și Fundația ,,Regal d’Art (Botoșani)” Duminica sărutului, și prefața de acad. Mihai Cimpoi. Cunoscutul cântăreț, a cărui colaborare cu poetul s-a concretizat în câteva șlagăre, a mai dăruit întregul complet de ediții bibliofile botoșănene Bibliotecii municipale ,,B.P.Hasdeu” (a fost preluat de directoarea Mariana Harjevschi și Valentina Volontir, șef al Direcției de Cultură a municipiului Chișinău).

Au vorbit din partea Academiei acad. Mihai Cimpoi și cercetătorii științifici Dumitru Apetri și Iulian Filip. Au mai ținut alocuțiuni compozitorul Constantin Rusnac, Elena Dabija, director executiv al Centrului, Teo Chiriac, președintele Uniunii Scriitorilor, alți oameni de cultură, elevi de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”.

La depunerea de flori la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor au vorbit academicienii Eugen Doga și Mihai Cimpoi. La manifestări a fost prezent Călin Vieru, fiul omagiatului.

Acad. Mihai Cimpoi

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: