Femeia – întruchiparea eleganței, vieții, înțelepciunii, bunăvoinței

07.03.2021
Vizitatori unici: 599

Odată cu venirea Primăverii, pe aripile vântului și sub surâsul Soarelui, omagiem FEMEIA. A devenit de-a lungul anilor o sărbătoare internațională, deși cu specific național, marcată în țara noastră de apariția primilor ghiocei și a firavului Mărțișor.

Dragă femeie! Ești întruchiparea frumuseții, eleganței, sensibilității, a vieții și a înțelepciunii, a mirosului de copturi și a gustului copilăriei, a blândeții și mărinimiei. Poeții ți-au închinat versuri, compozitorii – melodii, chipul tău a fost pictat și sculptat, imaginea ta devenind simbolică și emblematică.

Mamă, bunică, soție, soră, fiică. Ne însoțiți mereu din primele clipe ale vieții și avem susținerea voastră necondiționată în tot ce facem, gândim, realizăm.

Să fii femeie nu-i ușor. Ați demonstrat că sunteți unice, speciale, puternice și totodată firave, deschizătoare de noi drumuri și promotoare de noi idei. Ați îmbrățișat mai multe meserii considerate „bărbătești”, pășind cu fermitate și curaj, devenind parteneri cu drepturi depline în activitatea noastră de cercetare și inovare pentru binele societății și dezvoltării științei.

În această zi în mod deosebit Vă aducem cele mai gingașe flori însoțite de sincerele noastre  urări de sănătate și voie bună, Vă dorim noi realizări în plan profesional și succese în ceea ce faceți, armonie în suflet și bunăstare pentru familiile voastre.

Zi de zi, an de an, dragi femei, să aveți tot respectul, susținerea și aprecierea pe care le meritați din plin!

 

Prezidiul

Academiei de Științe a Moldovei

8 martie 2021

Sursa:
Categorie: