Experiența cercetătorilor chinezi și recomandări actualizate cu referire la pandemia de coronavirusus COVID-19

25.03.2020
Vizitatori unici: 828

În contextul declarării de către Parlament (hotărârea nr. 55 din 18 martie 2020) a stării de urgență pe întreg teritoriu al Republicii Moldova, Academia de Științe a Moldovei solicită respectarea de colaboratorii săi și de toți cetățenii țării a recomandărilor și indicațiilor impuse în aceste vremuri dificile de specialiști și autorități. La 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a prezentat situația creată drept pandemie, deși una controlabilă.

Stoparea răspândirii virusului la nivel național și internațional este posibilă în primul rând prin conduita noastră socială responsabilă, rațiune, cumpătare, speranța în virtutea medicilor de a înfrunta boala și încrederea în eforturile conjugate ale cercetătorilor din lume în identificarea unui vaccin eficient contra virusului COVID-19.

În această ordine de idei, experiența țărilor, care au trecut prin calvarul epidemiei virusologice și au putut depăși criza, este de un real folos pentru noi, care ne luptăm cu răspândirea coronavirusului la nivel național.

Informații suplimentare despre faptul cum a depășit provincia Zhejiang din China epidemia de virus COVID-19, recomandări practice utile pentru cetățeni, medici și autorități, le puteți găsi accesând link-ul.

Instrucțiunile atașate pentru prevenirea și tratarea COVID-19 au fost trimise în adresa Academiei de Științe a Moldovei de conducerea Universității de Tehnologii din Ningbo, China, fiind însoțite de o scrisoare semnată de președintele Universității Prof. Lyu Zhongda.

Categorie:

Înregistrări online