- Views: 100
Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) invită inventatorii și cercetătorii atât din Republica Moldova, cât și din străinătate, să participe la cea de-a XVIII-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate (EIS) „INFOINVENT”. Evenimentul va avea loc în perioada 22-24 noiembrie 2023 și se va desfășura în format online.
Perioada de depunere a cererilor de participare la expoziție, a formularelor de înscriere în Catalogul oficial al EIS „INFOINVENT”, ediția a XVIII-a, și a contractelor de participare la expoziție este 17 iulie - 16 octombrie 2023.
Lucrările prezentate la EIS „INFOINVENT” vor fi repartizate în cinci compartimente distincte. Compartimentul I se va concentra pe invenții și soiuri de plante, precum și pe design industrial. Compartimentul II va include proiecte de inovare și transfer tehnologic, proiecte de cercetare și monografii. Compartimentul III va fi dedicat creației tinerilor, în timp ce compartimentul IV va evidenția produsele și serviciile inovative. În cele din urmă, compartimentul V va fi rezervat industriilor creative.
Exponatele prezentate la EIS „INFOINVENT” vor fi evaluate de un juriu și vor fi acordate premii pentru cele mai remarcabile lucrări. Criteriile de evaluare sunt stabilite conform Regulamentului de organizare și desfășurare a EIS „INFOINVENT”.
Pentru a afla mai multe informații despre documentele și condițiile de participare, precum și alte detalii relevante, participanții pot accesa pagina web oficială a expoziției la adresa: http://www.infoinvent.md/.
Programul manifestărilor aferente EIS „INFOINVENT” va include o Conferință Inovațională Internațională și alte evenimente interactive menite să promoveze importanța și valoarea proprietății intelectuale și inovațiilor pentru dezvoltarea economică a țării, precum și pentru creșterea competitivității produselor și serviciilor autohtone pe piața internă și externă. Toate evenimentele vor avea loc în format online.
Expoziția „INFOINVENT”, care se află deja la cea de-a XVIII-a ediție, este organizată la fiecare doi ani și reprezintă un forum important al proprietăţii intelectuale, creativităţii şi inovării din Republica Moldova. Scopul evenimentului este de a promova activitatea de cercetare, inovare și dezvoltare a noilor tehnologii, atragerea investiţiilor în activitatea de inovare și transfer tehnologic, dezvoltarea cooperării tehnico-ştiinţifice internaţionale și crearea de parteneriate dintre sectorul academic și cel de business. Evenimentul este organizat de către Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Culturii, Agenția Națională pentru Cercetare și Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.
Sursa: Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală