DECLARAȚIA ADUNĂRII GENERALE A MEMBRILOR TITULARI ȘI MEMBRILOR CORESPONDENȚI AI ACADEMIEI DE ȘTIINȚE A MOLDOVEI

11.03.2023
Vizitatori unici: 2296

            În ultimul timp s-au intensificat acțiunile de ponegrire a Academiei de Științe a Moldovei și a membrilor ei, manifestate în scrisori și declarații postate pe rețelele de socializare, care se dau drept atitudini ale comunității științifice și culturale și care au fost transmise la autorități.

            Acestea se prezintă ca o reluare a unor texte care se compun în regim nocturn și care se plagiază unele pe altele deja de mai mulți ani, întâmpinând reacții negative din partea oamenilor de bună credință care au crezut și continuă să creadă că AȘM s-a pronunțat în privința adevărului științific privind limba pe care o vorbim – limba română, istoria și valorile morale și spirituale pe care le avem și cu care intrăm în dialogul valoric european și universal.

            În aceste scrisori se folosesc falsuri, bine cunoscutele metode de manipulare, denaturare a adevărului, de lansare de atacuri nefondate și de ignorare a realizărilor științifice pe care le-a înregistrat Academia și unii savanți în plan național și internațional.

            Condamnăm aceste metode neacademice inadmisibile într-o epocă a dezbaterilor intelectuale civilizate, bazate pe respectul adevărului, argumentului științific, al dialogului de idei.

 

Aprobată la Adunarea Generală a membrilor titulari și

membrilor corespondenți ai Academiei de Științe a Moldovei din 10 martie 2023

 

Înregistrarea video poate fi accesată la următorul link: https://youtu.be/zV0yTXt5OKY

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online