Crăciun Fericit și La Mulți Ani

24.12.2021
Vizitatori unici: 1146

Au rămas zile numărate până îi vom spune „adio” anului 2021 – cu victoriile, speranțele, dar și cu dificultățile prin care am trecut. Ne despărțim cu o oarecare nostalgie de anul ce pleacă, an ce a amprentat, indiscutabil, destinul fiecărei persoane, fiecărei instituții, statul, cea ce i-a determinat pe oamenii de știință să identifice vaccinul salvator în lupta contra pandemiei COVID-19 la nivel global.

2021 a fost un an plin de evenimente științifice. Am sărbătorit cea de-a 60-a aniversare de la fondarea Academiei de Științe a Moldovei și împlinirea a 75 de ani de la crearea primelor instituții științifice de tip academic. Anul acesta am reușit să organizăm manifestări de rezonanță, precum a fost  „Săptămâna științei”, cu participarea oamenilor de știință și cultură de la noi și de peste hotare, inclusiv cu participarea a cinci Laureați ai Premiului Nobel. Un accent pronunțat a fost pus pe omagierea personalităților noastre și pe angajarea academică în dialogul valoric european și universal.

Mai puțin cu prezență fizică și mai mult în mediul virtual, dar am fost împreună, la diferite conferințe și simpozioane științifice, culturale, prelegeri publice și Adunări Generale.

La hotarul dintre ani, când comunitatea academică parcurge o perioadă dificilă, generată de pandemia COVID-19, eforturile consolidate ale oamenilor de știință sunt axate pe soluționarea unor probleme de importanță majoră pentru sănătatea și viața omului.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, luminate de Nașterea Domnului și însoțite de tradiționalele colinde de Crăciun, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei Vă urează multă sănătate, liniște sufletească și mai multe împliniri, optimism și bucurii alături de cei dragi în Noul An 2022!

Crăciun Fericit și La Mulți Ani!

 

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei

 

Sursa:
Categorie: