CÂT DE UTILĂ A FOST ȘCOALA DE VARĂ DIN 13-16 IUNIE 2023: OPINIILE TINERILOR

18.06.2023
Vizitatori unici: 1004

Cât de utilă a fost această Școală de vară?

Pentru activitatea mea în continuare, Şcoala de vară este de o utilitate înaltă, deoarece, informaţiile prestate de aceasta, mă vor ajuta să progresez în domeniile biologiei, chimiei, fizicii, geografiei, nanotehnologiilor.

***

Aceste zile, în care am fost conectat online la școala de vară, mi-au părut enorm de interesante, îndeosebi la 15 iunie 2023, când s-a vorbit despre impactul factorului de mediu în sănătatea copilului, cum să depășim stresul, care sunt riscurile și bolile a celor care nu au regim normal, consumă alcool, fumează, mai ales, mămicile însărcinate. De asemenea, mi-au plăcut și informațiile privind economia, nanotehnologiile și informațiile despre cele mai frumoase conace și parcuri din Moldova etc.

***

Școala de vară este foarte utilă pentru activitatea mea deoarece am putut lua contact și cu alte domenii ale științei,  fiind altfel scos din tiparul impus de școală. Am putut descoperi zone de cercetare în medicină, despre care nu am știut și sunt sigur că sunt mult mai multe, lucru care m-a fascinat enorm, mai ales, că-mi doresc să continui pe acest drum. Ceea ce am învățat în urma acestor prelegeri mă vor ajuta să mă dezvolt ca om, să am mai mare grijă de mine, să fiu mai deschis la tot ce e nou și la îmbinarea tuturor științelor, foarte esențial în cercetare.

***

Școala de vară mi-a oferit imboldul de a munci și mai mult pentru scopul meu propus în carieră. Am colectat informații, de care cu siguranță voi avea nevoie pe viitor. Această școală cu siguranță este utilă pentru tinerii din Republica Moldova, pentru că aici ei analizează mai multe domenii în care ei ar putea face studii și le va fi mai ușor să își aleagă drumul.

***

Extrem de utilă. Sunt pasionată de știință, deci am nevoie de toate resursele informative pe care le pot dobândi.

***

Această școală de vară, având în vedere că a fost o primă experiență de a mea în cadrul AȘM, a reușit să îmi satisfacă 10:10 așteptările, prin stilul și entuziasmul organizatorilor.

***

Ca elevă pe un profil real și ca pasionată de știință și, mai ales, de biologie, mi-a fost extrem de utilă Școala de vară, deoarece mi-au fost prezentate noutăți din știință. Am făcut cunoștință cu domenii noi, cu idei inovatoare, tehnologii de vârf, metode de cercetare.

***

Eu sunt anul 1, la doctorat, și este foarte important pentru mine să văd cum lucrează, ce greutăți întâlnesc în timpul cercetării, cât și ce rezultate dobândesc atât savanții din Moldova, cât și cei din întreaga lume. Sunt mândră și plăcut uimită de colaborările cercetătorilor noștri cu cei din străinătate. Școala de vară este un adevărat imbold și o încurajare pentru mine!

***

Am făcut cunoștință cu căile de succes ale laureaților premiului Nobel, au fost și prezentări din domeniul medicinei, care este domeniul meu de interes profesional.

***

Școala de vară mi-a fost utilă în sens de: actualizare a cunoștințelor pe multiple domenii inovaționale (biotehnologii, nanobiotehnologii ș.a.), aflarea unor noutăți, precum și a diferitor aspecte fundamentale privind sănătatea corporală, cea alimentară, obținerea unor insight-uri , dar și a unei mari doze de încredere privind perseverența în obținerea unor rezultate științifice notabile. Am cunoscut activitatea științifică a diferitor personalități, profesori și elevi interesați de cercetare, ceea ce m-a ajutat în valorizarea unor ipoteze din studiul retrospectiv al tezei de doctorat.

***

Participarea la această Școală de vară a reprezentat o oportunitate unică și valoroasă pentru mine în calitate de tânără în formare cu ambiții de a urma o carieră în domeniul medical (cu elemente de cercetare), familiarizându-mă cu procesul de cercetare, cheia spre succesul unei lucrări de cercetare, precum și numeroase specialități în domeniul cercetării.

***

Cred că este foarte utila pentru a dezvolta competențele și nivelul de cunoaștere a tinerilor cercetători, prin urmare, a fost o experiență foarte folositoare pentru mine.

***

Personal, participând la prezentările din cadrul Școlii de vară, am avut ocazia să ascult părerile oamenilor de știință pe teme globale foarte actuale, precum și să acumulez unele cunoștințe mai specifice în domenii, de care sunt foarte interesat. Cred astfel că frecventând aceste ore, mă pot evidenția deja prin faptul că cunosc mai multe lucruri din domenii practice, decât elevul mediu.

***

Această școală este foarte utilă în activitatea mea de cercetare. Numărul mare de prezentări și de persoane care au vorbit în fața noastră, reprezintă o motivație continuă de a progresa în domeniul cercetării științifice.

***

Școala de vara a fost foarte utila. Am aflat multe noutăți în domeniul științelor și am avut șansa sa ascult prezentările unor oameni de calibru!

***

Școala de vara este utila pentru performanța mea. Fiind studentă la medicină, am putut sa interacționez cu specialiști în domeniu și sa aflu despre metode interesante de studiu a medicinei.

***

Această activitate a fost foarte utilă pentru mine deoarece am aflat o mulțime de informații noi care le voi utiliza în alegerea mea cu universitatea pe viitor.

***

Această școală oferă posibilitate de a lărgi orizontul de cunoaștere, de a interacționa cu diferite profesii și profesioniști, iar impactul ei este mare, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

***

Ca elevă pe un profil real și ca pasionată de știință și, mai ales, de biologie, mi-a fost foarte util să aflu noutăți din știință și să cunosc cercetători remarcabili. Este de apreciat efortul de a disemina informații în rândul tinerilor și de a-i atrage înspre știință.

***

Consider evenimentul foarte util pentru parcursul și dezvoltarea mea, întrucât a oferit informații valoroase ce mă pot ghida în viitor.

***

Munca depusă, cantitatea și calitatea materialului prezentat este un aport deosebit pentru orice activitate. Un interes deosebit am avut pentru prezentările din domeniul medicinei.

 

Participarea la această Școlă de vară te-ar motiva să alegi o carieră în cercetare?

 

Participarea la această Şcoală de vară, mi-a dat un imbold spre alegerea unei cariere de cercetare în sfera nanotehnologiilor, deoarece, ași dori să cunosc mai multe lucruri, să capăt experienţe noi, precum şi să efectuez noi cercetări şi descoperiri în domeniul dat.

***

De mai mult timp doream să devin medic, însă îmi era greu să aleg în care ramură a medicinei să mă duc, și acum aș zice că aproape am hotărât (chirurg). Aș dori să fie organizate astfel de școli mai des pentru că ne dezvoltă, putem interacționa și stabili profesia pe care dorim să o îmbrățișăm.

***

Această participare la Școala de vară m-a motivat să urmez o carieră în cercetare, deoarece sunt încă atâtea probleme cu care omenirea se confruntă, în pofida faptului că metodele de cercetare sunt avansate, și este nevoie de oameni dedicați care să le rezolve. Aceste prelegeri mi-au deschis ochii, mi-au arătat câtă muncă și cât sacrificiu necesită o asemenea carieră, iar satisfacția este pe măsura muncii asidue depuse și, mai ales, ce înseamnă cercetarea, adică pasiune, entuziasm, viitor, dăruire. Deși inițial am plecat cu gândul că voi reuși să-mi decid viitorul în urma studiilor în această școală de vară, am constatat că există și o a treia opțiune, cercetarea. Cel mai mult m-au motivat acele domenii de cercetare care există în medicină, noutatea lor, iar numărul acestora este mereu în creștere datorită pluridisciplinarității care există în medicină și îmi doresc foarte mult să realizez un proiect de cercetare, care să găsească soluții pentru o anumită patologie, să ajute la regenerarea organelor sau a diferitor țesuturi.

***

O, da! Acum cu siguranță voi munci mai intens, fiindcă cercetarea cred că face deja parte din viața mea.

***

Participarea la această Școală de vară mi-a dat la sigur un imbold ca să iau în considerare activarea în calitatea de cercetător fie în stomatologie, fie în nanomedicină, fie în neuroștiință.

***

Participarea la Școala de vară m-a încurajat să iau serios în considerare cercetarea. Cercetarea presupune multă muncă, curiozitate intelectuală, metodologie, disciplină și în final dorința de a face bine. M-a inspirat să văd atât de multe femei în cercetare și a fost un prilej să le ascult vorbind despre munca lor și despre cum au reușit să răzbată fiecare în domeniul ales.

***

Da, au fost aduse exemple concrete pe ce să ne axăm în viitoarea cercetare și expuse calitățile necesare.

***

Deja fac cercetare, iar Școala mi-a lărgit și mai mult orizonturile motivaționale.

***

Participarea la acesta Școală de vară mă va motiva să aleg o cariera în cercetare, deoarece am putut afla multe lucruri despre domeniul de cercetare.

***

Desigur! Mă gândeam și anterior la acest tip de carieră, iar școala de vară m-a motivat chiar mai mult să continui ceea ce îmi place.

***

Lectorii din cadrul Școlii de vară sunt o adevărată sursă de inspirație.

***

Sigur, în totalitate, am devenit și mai curios decât înainte de a intra, totul datorită pasiunii cu care fiecare cercetător sau profesor explica. Voi încerca să mă autoredirecționez pe căi legate cât mai mult cu cercetarea, Școala respectivă de vară fiind un bun început pentru mine.

***

Cu siguranță această Școală de vară mi-a dat mai multe motive să urmez o carieră în cercetare, deoarece am avut șansa de a audia multe prelegeri științifice ale unor valoroși profesori.

***

Cu siguranță, da! Deja am ales medicina ca sferă de studiu și pe viitor activitate, dar acum sunt și mai motivată să evoluez în acest domeniu.

***

Da, m-a motivat foarte mult această școală de vară. Mi-a deschis noi uși, noi idei, perspective și oportunități, pe care ași putea să le valorific și sa construim împreună un viitor frumos la noi în țară.

***

Da, categoric. Văzând cat de frumos este domeniul, cu siguranță as dori să continui o carieră în cercetare.

***

Ași spune că da, deoarece mi-a demonstrat cât este de interesant să cercetezi și să descoperi lucruri noi.

***

Fiind student-doctorand, participarea la această școală îmi confirmă cât de interesantă este calea științei, cât de mult timp, energie și dăruire necesită cercetarea.

***

Participarea la Școala de vară m-a încurajat să iau în considerare o carieră în cercetare. Cred că rostul fundamental al acestor școli de vară este să atragă tinerii înspre știință, cercetare. Este un domeniu cu provocări deosebite, care presupune foarte multă muncă, dar și satisfacțiile sunt pe măsură.

***

DA. Deja am început studiile postuniversitare prin doctorat, respectiv, aceasta experiență, de o valoare considerabilă, inclusiv prin prezentările profesorilor și Laureaților Nobel, m-au motivat pentru o creștere continuă în domeniul științei.

***

Da, pentru că îți creează o atmosferă care permite dezvoltarea abilităților și atingerea obiectivelor propuse.

***

Cu siguranță da, în cadrul taberei de vară am conștientizat importanța implicării tinerilor în domeniul cercetării, acesta fiind unul necesar și primordial pentru combaterea problemelor secolului dat.

P.S.: În rezultatul îndeplinirii chestionarului de feedback s-a constatat că 97% din participanți ar dori să mai participe la astfel de evenimente în viitor și ar recomanda să facă acest lucru și colegilor lor.

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online