APEL de aplicare pentru cursul AAAS-TWAS privind diplomația științei

05.02.2023
Vizitatori unici: 818

Avem deosebita plăcere să vă informăm că TWAS (Academia Mondială de Științe) și AAAS (Asociația Americană pentru Avansarea Științei) acceptă cereri pentru cursul  AAAS-TWAS privind diplomația științei – 2023Atelierul de lucru se va desfășura în perioada 19 -23 iunie 2023, în orașul Trieste, Italia.

Programul de instruire AAAS-TWAS Diplomația Științei a fost creat în anul 2014, în vederea motivării cercetătorilor, a factorilor de decizie politică și diplomaților, precum și a instituțiilor interesate, având drept obiectiv explorarea problemelor-cheie de politică internațională referitor la știință, tehnologie, mediu și sănătate, și elaborarea unui set de abilități privind dezvoltarea carierei la intersecția dintre știință și diplomație.

În scopul consolidării cooperării între oamenii de știință și oficialii guvernamentali, factorii de decizie politică și diplomați, cererile de participare la  cursul respectiv sunt admise de la „perechi de participanți”, unul din criterii fiind locul de muncă și de trai  în aceeași țară. Se va acorda prioritate țărilor în curs de dezvoltare.

Solicitanții din „perechea de participanți” trebuie să aibă interese comune în domeniile științei, tehnologiei și inovației.

Candidații trebuie să aplice pentru participare online. Informații suplimentare privind  cerințele de eligibilitate, pot fi accesate pe site-ul: https://twas.org/opportunity/aaas-twas-course-science-diplomacy și la adresa de e-mail: [email protected]

Termenul limită pentru aplicare – 5 martie 2023

Dr. Tudor Braniște

Secția management academic și relații externe

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online