Academia de Științe a Moldovei invită la Ziua Internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare

31.10.2022
Vizitatori unici: 1081

Joi, 10 noiembrie 2022, Academia de Științe a Moldovei organizează Ședința solemnă a Adunării Generale a AŞM consacrată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare.

Agenda manifestării, ajunsă la cea de-a XII-a ediție, include deschiderea evenimentului, mesaje de salut și Gala de decernare a Premiilor Academiei de Științe a Moldovei pentru rezultate științifice valoroase, obținute în domeniile științelor sociale, economice, umanistice și arte, a Premiului „Valeriu Canțer” pentru tineri cercetători, precum și a Premiului pentru promovarea științei în mass-media. În cadrul evenimentului, la ora 14.40, elevii de la Liceul Aristotel din Chișinău vor prezenta recitalul „Pacea în ochii copiilor”.

Manifestarea va avea loc la Academia de Științe a Moldovei, în data de 10 noiembrie 2022, Sala Azurie, cu începere de la ora 14.00. De asemenea, pe durata zilei de 10 noiembrie, începând cu ora 11.00, va fi deschisă Expoziția „Știința pentru pace și dezvoltare: creativitate, experiență, perspective”.

La ora 15.00 Acad. Andris Sternbergs, Vicepreședinte al Academiei de Științe a Letoniei, va susține online lecția publică “Challenges in materials science in Latvia and international cooperation: multifunctional nanostructured materials from theoretical research to innovative applications”.

La ședința solemnă a Adunării Generale a AŞM consacrată Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare sunt invitați membri titulari, membri corespondenți și membri desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directori de institute, agenții și rectori ai universităților, cercetători științifici și cadre didactice.
Evenimentul este deschis pentru reprezentanții mass-mediei.

Evenimentele, ce se vor desfășura în format mixt, vor fi transmise live-stream de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale la link-ul https://youtu.be/jme_9IgMDwk, și de Privesc.eu la link-ul: https://www.privesc.eu/Arhiva/101051/Sedinta-solemna-a-Adunarii-Generale-a-ASM-consacrata-Zilei-Internationale-a-Stiintei-pentru-Pace-si-Dezvoltare.

 

Prezidiul AȘM

 

 

Sursa:
Categorie:

Înregistrări online