Vizita tinerilor masteranzi la Academia de Științe a Moldovei

20.03.2023
Vizitatori unici: 362

Interesul tinerilor față de cercetare nu poate să nu bucure și inspiră la o colaborare și mai strânsă cu mediul academic. Miercuri, 15 martie 2023, masteranzii anului I de la Departamentul Urbanism și Design Urban, Facultatea de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei, au întreprins o vizită de documentare la Academia de Științe a Moldovei.

Masteranzii au avut posibilitatea să facă cunoștință cu publicațiile comunității științifice din Sala de lectură a AȘM, formată în baza donațiilor generoase ale cercetătorilor; au admirat cu respect capodoperele celebrului Mihai Grecu aflate în custodia AȘM și panoul decorativ „Fizica” (1982) din incinta AȘM, realizat de celebrii ceramiști Vlad Bolboceanu și Nelli Sajin.

De asemenea, au apreciat atmosfera evenimentelor științifice organizate în Sala Azurie, Sala Argintie sau Sala Aurie a AȘM, fapt ce i-a convins încă o dată în plus de importanța studiilor și a cercetărilor în domeniul ales.

Încurajăm tinerii – studenții, masteranzii, doctoranzii – de a continua căutările în domeniul masteratului și doctoratului științific, iar membrii AȘM întotdeauna sunt deschiși pentru a acorda consultanță și susținere celor care vor să aleagă o carieră în cercetare și să-și pună rezultatele obținute în beneficiul societății noastre.

Dr. hab. Liliana Condraticova

Categorie:

Înregistrări online