Un prestigios premiu conferit doamnei acad. Maria Duca

27.06.2022
Vizitatori unici: 533

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, membrii Secției Științe ale Vieții adresează cele mai sincere felicitări doamnei academician Maria Duca, dr. hab., prof. univ., Universitatea de Stat din Moldova, cu prilejul conferirii Premiului Pustovoit –  cea mai înaltă distincție de onoare, acordată de Asociația Internațională pentru Floarea-Soarelui (https://www.isasunflower.org/) persoanelor care au stimulat dezvoltarea culturii de floarea-soarelui și au adus contribuții remarcabile în cercetarea teoretică sau aplicată din domeniul respectiv.  

Este pentru prima oară, când o astfel de distincție a fost conferită unui cercetător științific din Republica Moldova, precedentele 40 de premii fiind obținute, pe parcursul a peste 40 de ani, de cercetători din SUA, Franța, România etc. Decernarea prestigiosului Premiu Pustovoit doamnei acad. Maria Duca constituie un succes și o recunoaștere internațională a cercetării din Republica Moldova.

Cu acest prilej semnificativ, ne exprimăm gratitudinea și aprecierea pentru aportul considerabil la dezvoltarea științei și dorim, stimată doamnă academician, multă sănătate, prosperitate și noi realizări remarcabile în activitatea de cercetare.

 

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei,

Secția Științe ale Vieții

Categorie: