„Treptele Unirii, de la Cantemir citire” – prelegere publică susținută de academicianul Andrei Eșanu  

23.03.2024
Vizitatori unici: 1320

Miercuri, 27 martie 2024, ora 11:00, la Academia de Științe a Moldovei academicianul Andrei Eșanu va susține prelegerea publică „Treptele Unirii, de la Cantemir citire”.

Acad. Andrei Eşanu este doctor habilitat în istorie, profesor cercetător, membru al Secției Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a AȘM, membru de onoare a Academiei Române, consultant principal la Institutul de Istorie al Universității de Stat din Moldova. Interesul științific integrează un larg spectru de probleme legate de Istoria Românilor (epoca medievală și modernă) în context european; istoria culturii și civilizației medievale și moderne din Sud-Estul și Estul Europei; probleme de istorie politică și relații internaționale, istorie militară a Țării Moldovei (secolele XIV–XIX); probleme de istorie și civilizație urbană medievală și modernă; probleme de istorie și cultură ecleziastică și spiritualitate; istoria culturii scrise; carte și tipar în Țările Române, mari personalități ale culturii române etc.

Prelegerea se va desfășura în format mixt, cu prezență fizică în Sala Mică a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1) și în format online, pe platforma ZOOM.

Datele de conexiune sunt: https://us06web.zoom.us/j/82586662131?pwd=YWWB5OMB5KtAzsrizKUbjXZDwsusvk.1 Meeting ID: 825 8666 2131 Passcode: 256541

Evenimentul va fi transmis live stream de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale la linkul: https://www.youtube.com/watch?v=hY05aynE7mU

La eveniment sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii institutelor de cercetare, rectorii instituțiilor de învățământ superior, cercetătorii din domeniul istoriei, toți cei interesați de istoria Basarabiei.

 

Evenimentul este deschis pentru mass-media.

 

 

Categorie:

Înregistrări online