In memoriam

Condoleanțe

05.06.2024

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, Secția Științe ale Vieții a AȘM anunță cu profundă tristețe că, la 04 iunie 2024, s-a stins din viață membrul corespondent al Academiei de Științe a Moldovei Victor GHICAVII, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, care a adus contribuții valoroase în domeniul farmacologiei.

Vizitatori unici: 430

Condoleanțe

24.10.2022

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, Secția Științe ale Vieții a AȘM, anunță cu profundă tristețe că la 23 octombrie 2022 s-a stins din viață membrul corespondent al Academiei de Științe a Moldovei Ion CORCIMARU, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, Laureat al Premiului de Stat (2008), savantul care a avut o cont

Vizitatori unici: 1109

Eternizarea numelui savantului Andrei Timuș este o datorie de onoare a discipolilor și consătenilor săi

13.09.2022

Este frumos și omenesc să cinstim memoria înaintașilor noștri care au stat la baza creării unor domenii științifice și de cultură, au contribuit la pregătirea cadrelor științifice de înaltă calificare, și-au consacrat viața în totalitate societății, Academiei de Științe a Moldovei. Una dintre aceste personalități este membrul corespondent Andrei Timuș (1921-2018), participant la cel de al Doilea Război Mondial, de unde s-a întors cu grad de invaliditate.

Vizitatori unici: 1465

Condoleanțe

17.08.2022

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, Secția Științe ale Vieții a AȘM, exprimă sincere condoleanțe și sentimente de compasiune acad. Ion Toderaș în legătură cu decesul fratelui său Dumitru.

În aceste momente de grea încercare, suntem alături de familia îndoliată și împărtășim durerea pierderii irecuperabile.

Vizitatori unici: 1161

Condoleanțe

08.08.2022

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei și Aparatul Prezidiului AȘM exprimă sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune președintelui AȘM academician Ion TIGHINEANU, în legătură cu decesul surorii Lidia.

Vizitatori unici: 1531

Profesorul Nicolae Testemițanu, ctitorul neîntrecut al medicinii moldave, generatorul de idei inovatoare, a fost comemorat cu ocazia marcării celor 95 de ani de la naștere

02.08.2022

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a participat la manifestarea comemorativă consacrată ilustrului savant și profesor Nicolae Testemițanu, fost ministru al sănătății și rector al USMF, academician și cavaler al Ordinului Republicii post-mortem, organizată la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie, la 1 august 2022, cu ocazia marcării celor 95 de ani de la naștere.

Vizitatori unici: 1644

Condoleanțe

11.06.2022

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, Secția Științe ale Vieții a AȘM, anunță cu profundă tristețe că la 11 iunie 2022 s-a stins din viață membrul titular al Academiei de Științe a Moldovei Gheorghe Țîbîrnă, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, cel care a avut o contribuție inestimabilă în dezvoltarea științei în domeniul oncologiei.

Vizitatori unici: 1427

Înregistrări online