In memoriam

Condoleanțe

11.06.2022

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, Secția Științe ale Vieții a AȘM, anunță cu profundă tristețe că la 11 iunie 2022 s-a stins din viață membrul titular al Academiei de Științe a Moldovei Gheorghe Țîbîrnă, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, cel care a avut o contribuție inestimabilă în dezvoltarea științei în domeniul oncologiei.

Vizitatori unici: 376

„Cu plecarea în eternitate a acad. Sveatoslav Moscalenco se încheie o epocă – epoca fraților-gemeni Moscalenco”

31.01.2022

În contextul tot mai tensionat al lumii contemporane, ne părăsesc personalități cu vocația onestității, oameni cu virtuțile la zi, lăsând tot mai pustie galeria generației de aur a savanților care au fost adevărați piloni de susținere a științei naționale.

Vizitatori unici: 1080

Condoleanțe

08.12.2021

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei, Secția Științe ale Vieții a AȘM, anunță cu profundă tristețe că la 7 decembrie 2021 s-a stins din viață membrul corespondent al Academiei de Științe a Moldovei Vasile BABUC, doctor habilitat în științe agricole, profesor universitar, cel care a avut o contribuție imensurabilă în dezvoltarea științei și învățământului agricol.

Vizitatori unici: 392

La despărțirea de o mare personalitate, un mare intelectual, un om de știință desăvârșit – membru corespondent Nicolae BILEȚCHI

02.08.2021

Acad. Ion TIGHINEANU: „Avem o pierdere irecuperabilă a unui membru al Academiei, membru corespondent,

Nicolae Bilețchi, personalitate notorie, un savant de forță, un profesor iscusit și un patriot al neamului”.

Vizitatori unici: 2466

A plecat în Veșnicia astrală scriitorul Nicolae DABIJA, membru corespondent al AȘM, Patriot de foc al culturii românești, Om al Cetății

17.03.2021

Zi de doliu național, 15 martie 2021. Drapelele instituțiilor de stat, cu panglici de doliu, coborâte în bernă, iar țara înmărmurită de tristețe și jale nemărginită. Comunitatea intelectualilor de pe ambele maluri ale Prutului, comunitatea științifică, Academia de Științe a Moldovei, Academia Română au îmbrăcat haina tristeții și durerii.

Vizitatori unici: 1285