Lecție publică

Prelegeri publice

În perioada 13-15 iunie 2023, distinșii profesori europeni Eva Kondorosi, membru titular al Academiei de Științe din Ungaria, și Sierd Cloetingh, profesor la Universitatea Utrecht din Țările de Jos, se vor afla într-o vizită de lucru la Academia de Științe a Moldovei.

Vizitatori unici: 350

Mem.cor. Alexandru STRATAN va susține prelegerea publică „Evoluții recente și perspective de dezvoltare economică a Republicii Moldova”

Vineri, 16 decembrie 2022, ora 10:00, la Academia de Științe a Moldovei, membrul corespondent Alexandru STRATAN, rector ASEM, va susține prelegerea publică „Evoluții recente și perspective de dezvoltare economică a Republicii Moldova”.

 

Vizitatori unici: 549

Profesorul Sierd Cloetingh, Președintele Academiei Europene, va susține online o Lecție publică, la Academia de Științe a Moldovei

Luni, 20 decembrie 2021, ora 14:00, la Academia de Științe a Moldovei, Profesorul Sierd Cloetingh, Președintele Academiei Europene (Academia Europaea – The Academy of Europe), va susține online Lecția publică „Perspectives on Frontier Research, Education and Innovation in the ERA” („Perspectivele cercetării de frontieră, educației și inovării în ERA”).

Evenimentul va fi transmis Live stream  de către IDSI și va fi disponibil la link-ul https://youtu.be/RvyH8jazjHk.

Vizitatori unici: 889

Lecția publică, susținută, la Academia de Științe a Moldovei, de prof. Boris Boincean

Marți, 14 septembrie, 2021, ora 15:00, în Sala Azurie a AȘM, va avea loc Lecția publică online Cu privire la fondarea, în baza Institutului „Selecția”, a Centrului de Cercetare, Transfer Tehnologic și Consultanță în domeniul Culturilor de Câmp.

Vizitatori unici: 881

Academicianul Julian REVALSKI, Președintele Academiei de Științe din Bulgaria, va susține o Lecție publică online, la Academia de Științe a Moldovei

Miercuri, 23 septembrie 2020, ora 14:00, la Academia de Științe a Moldovei, academicianul Julian REVALSKI, Președintele Academiei de Științe din Bulgaria, va susține Lecția publică online: „Academia de Științe din Bulgaria: Starea actuală și perspective” („Bulgarian Academy of Sciences: current state and future prospects”).

Vizitatori unici: 1089

Lecție publică „Securitatea și siguranța alimentelor - o problemă existențială”

Marți, 10 martie 2020, ora 14:00, în Sala Azurie a AȘM, va avea loc Lecția publică „Securitatea și siguranța alimentelor - o problemă existențială”, susținută de dna Rodica STURZA, doctor habilitat, profesor universitar, membru al Secției științe exacte și inginerești a AȘM.

Vizitatori unici: 1200

„Cercetarea în Academia Română”, Lecție publică, susținută de acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române

La 31 ianuarie 2020, ora 10:00, în Sala Azurie a AȘM, academicianul Bogdan C. SIMIONESCU, vicepreședinte al Academiei Române, va susține o lecție publică intitulată „Cercetarea în Academia Română”.

De asemenea, dr. Valeria HARABAGIU, Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din Iasi va prezenta un referat cu tema „Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” al Academiei Române, Iasi – Infrastructura de cercetare si posibilități de colaborare”.

Vizitatori unici: 1212

Înregistrări online