NICOLAE DONICI ŞI ASTRONOMIA PE MELEAGURI MOLDOVENE

Unique visitors: 263
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie și online

În septembrie 2024 se împlinesc 150 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari astronomi români, Nicolae Donici, personalitate recunoscută pe plan internațional, în special prin numărul record de eclipse de Soare observate.

Nicolae Donici a fost membru de onoare al Academiei Române și membru fondator al Uniunii Astronomice Internaționale. Simpozionul va pune în valoare personalitatea lui Nicolae Donici pe baza noilor cercetări istorice, precum și contribuțiile altor astronomi de pe meleaguri moldovene.

Academia Română, Academia de Științe a Moldovei și Institutul Astronomic al Academiei Române – AIRA organizează în duplex la 11 septembrie 2024, în Aula Academiei Române și în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, Simpozionul științific cu genericul „Nicolae Donici și astronomia pe meleaguri moldovene”.

Participanții la eveniment sunt rugați să transmită până la 30 aprilie 2024, la adresa [email protected] titlul comunicării, un rezumat de 100-150 cuvinte în română și în engleză, numele autorilor și instituția, adresa de e-mail, precum și un foarte scurt CV al autorilor (3-5 rânduri).

Acceptarea lucrărilor va fi comunicată până la 30 mai 2024. Textul integral al lucrărilor acceptate, în limba engleză, va fi transmis spre publicare, până la 30 septembrie 2024, în „Romanian Astronomical Journal”.

Tatiana ROTARU

Înregistrări online