Prelegere publică privind vaccinurile anti-COVID-19 și situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2

18.08.2020
Vizitatori unici: 341

Academia de Științe a Moldovei: Prelegere publică

privind vaccinurile anti-COVID-19 și situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2

Joi, 20 august 2020,  ora 14:00, la Academia de Științe a Moldovei (Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) va fi organizată ONLINE o nouă ediție din ciclul prelegerilor publice la subiectul cel mai arzător al zilei privind vaccinurile anti-COVID-19 și situația epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2.

Evenimentul este organizat de Academia de Științe a Moldovei, în parteneriat cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF) și Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

PROGRAM

1. „Vaccinuri anti-COVID-19: realizări și probleme. Situația epidemiologică în Republica Moldova”

Prof. Constantin SPÎNU,

Dr. Nicolae FURTUNĂ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică

2. „Abordări convenționale și experimentale în tratamentul formelor severe și critice de COVID-19”.

Dr. hab. Adrian BELÎI, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”

În cadrul sesiunii va fi abordată, în premieră, situația privind elaborarea vaccinurilor contra virusului SARS-CoV-2 în diferite țări și perspectivele implementării în corespundere cu regulamentele internaționale, racordate la exigențele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). De asemenea, va fi expusă evoluția morbidității prin COVID în Republica Moldova. Pe lângă tratamentul convențional, vor fi abordate diverse tratamentele experimentale: plasma convalescentă, tocilizumabul, ozonul etc.

Evenimentul va fi transmis online și va putea fi accesat la link-ul https://idsi.md/tv.

Reprezentanții instituțiilor media care doresc să participe la eveniment sunt rugați să se înregistreze în prealabil (tel. 069167028), să aibă cu sine legitimația, masca medicală de protecție, inclusiv, să respecte toate măsurile de protecție împotriva răspândirii virusului SARS CoV-2.

Eugenia Tofan,
Serviciul de Presă al AȘM

Categorie: