Parteneriat de bun augur între Academia de Științe a Moldovei, Academia Română, în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București

24.09.2021
Vizitatori unici: 1184

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a avut astăzi, 24 septembrie 2021, o întrevedere cu Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, dl Adrian Dupu și rectorul Universității de Stat din Moldova, dr. Igor Șarov.

Pe agenda discuțiilor, principalul subiect l-a constituit oportunitatea inițierii unor proiecte de colaborare între Academia de Științe a Moldovei, Academia Română,  în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea din București.

„Cu Universitatea de Stat din Moldova avem o relație foarte bună de parteneriat încă de la începutul mandatului meu. Mă bucur că acestui parteneriat i se alătură și Academia de Științe a Moldovei. Mă bucur că l-am cunoscut personal pe președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu. Am discutat astăzi despre cooptarea Academiei de Științe a Moldovei în mai multe proiecte, inclusiv într-un proiect mai larg privind identificarea și semnalarea fake news-ului, pe care ne dorim să-l realizăm împreună cu Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea din București, Academia Română și Academia de Științe a Moldovei”, a subliniat Secretarul de stat, dl Adrian Dupu. Cu prilejul vizitei la AȘM, Secretarul de Stat l-a invitat pe președintele AȘM, într-o vizită la București, la Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu a menționat că anul acesta comunitatea științifică celebrează 60 de ani de la instituirea Academiei de Științe a Moldovei și 75 de ani de la crearea primelor instituții de cercetări științifice de tip academic. Evenimentul a fost marcat în cadrul „Săptămânii științei” care s-a desfășurat în perioada 7-12 iunie și la care au participat savanți notorii din mai multe țări ale lumii, inclusiv, cinci Laureați ai Premiului Nobel. Cu prilejul aniversărilor, a fost reeditat Albumul enciclopedic al AȘM. Albumul, alături de ultimele două numere ale Revistei Akademos, au fost oferite în dar oaspeților, care le va aminti de un nou început în această călătorie de colaborare.

Secretarul de Stat, dl Adrian Dupu sa aflat în vizită la Chișinău cu ocazia deschiderii celei de-a XVI-a ediții a Colocviului internațional de științe ale limbajului „Eugeniu Coșeriu”, care se desfășoară  în perioada 24-25 septembrie 2021, la Universitatea de Stat din Moldova, proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova

 

Eugenia Tofan,

Serviciul de Presă al AȘM

Categorie:
Cuvinte-cheie:

Înregistrări online