Conferința academică "Consolidarea spațiului științific românesc în context european". Evenimentul este dedicat Zilei Europei

16.04.2024

Conform Planului de acțiuni comune, reactualizat pentru anul 2024, Academia Română și Academia de Științe a Moldovei organizează la 8 mai curent, cu începere de la ora 11:00, Conferința academică cu genericul „Consolidarea spațiului științific românesc în context european".

11.00-11.25

Vizitatori unici: 290

Ingineria agrară – prezentul și viitorul ei: prelegere publică

14.04.2024

La 12 aprilie 2024, doctorul habilitat în științe tehnice Valerian Cerempei, conferențiar universitar în Departamentul bazele proiectării mașinilor din cadrul Facultății Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi a UTM, a prezentat la Academia de Științe a Moldovei prelegerea publică cu genericul „Ingineria agrară: măsuri de adaptare și opțiuni de atenuare a schimbărilor climatice“.

Vizitatori unici: 353

Academia de Științe a participat la cea de-a XII-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-române de cooperare economică

12.04.2024

În perioada 8 – 9 aprilie 2024, la Palatul Parlamentului din București, România și-a desfășurat lucrările cea de-a XII-a reuniune a Comisiei interguvernamentale moldo-române de cooperare economică. Din partea Academiei de Științe a Moldovei, în componența nominală a delegației R. Moldova pentru participare la reuniune a fost inclus adjunctul conducătorului Secției științe exacte și inginerești a AȘM  m. c. Veaceslav Ursachi.

Vizitatori unici: 365

NATO: 75 – o aniversare celebrată la Academia de Științe

11.04.2024

La 10 aprilie 2024, în incinta Academiei de Științe a Moldovei, a avut loc prelegerea publică cu genericul „Alianța Nord-Atlantică: 75 de ani de activitate” susținută de membrul corespondent Victor Juc, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice al USM. Moderatorul acestei întruniri m.c. Ion Hadârcă, vicepreședinte al AȘM, a subliniat importanța și semnificația acestui eveniment marcat pe întregul continent european.

Vizitatori unici: 408

Dialog științific internațional în domeniul stomatologiei pediatrice

31.03.2024

Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Institutul Mamei și Copilului și Ministerul Sănătății au organizat, în perioada 29-30 martie 2024, în Sala Azurie a AȘM, Conferința științifico-practică cu participare internațională, având drept generic „Actualități în stomatologia pediatrică – stomatologia pediatrică ieri, astăzi, mâine”.

Vizitatori unici: 748
Abonează-te la

Înregistrări online