Membrului corespondent Viorel PRISACARI i-a fost conferită Medalia „Meritul Științific” Clasa I

21.05.2021
Vizitatori unici: 573

Cu prilejul celei de-a 75-a aniversări din ziua nașterii, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei și membrii Secției Științe ale Vieții a AȘM i-au adresat un mesaj de felicitare membrului corespondent Viorel PRISACARI, doctor habilitat în medicină, profesor universitar, șef Catedră Epidemiologie a USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Conducerea AȘM i-a dorit sănătate și cele mai sincere urări de bine, profunde sentimente de recunoștință și prețuire pentru eforturile depuse în activitatea de cercetare și managementul științei, contribuțiile valoroase la dezvoltarea învățământului superior medical și farmaceutic și aportul substanțial în procesul de pregătire profesională a medicilor și farmaciștilor din țară.

„La acest frumos popas aniversar, Vă dorim sănătate, optimism, forță de muncă și perseverență în realizarea obiectivelor ce vi lea-ți propus. Să aveți parte de multe bucurii și împliniri alături de familie și prieteni, să simțiți mereu umărul și sprijinul colegilor și membrilor Academiei de Științe. Vă apreciem înalt pentru că sunteți un profesionist cu renume internațional, cu realizări științifico-practice remarcabile, fondator de școală în domeniul epidemiologiei”, a menționat președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu.

Pentru contribuții valoroase la dezvoltarea învățământului superior medical și farmaceutic, realizări științifico-practice remarcabile în domeniul epidemiologiei și aportul substanțial în procesul de pregătire profesională a medicilor și farmaciștilor din Republica Moldova, precum și cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la fondarea AȘM, a 75 de ani de la crearea primelor instituții științifice de tip academic și aniversării a 75-a de la ziua nașterii, membrului corespondent Viorel Prisăcari i-a fost conferită Medalia „Meritul Științific” Clasa I”.

Menționăm și faptul că pe perioada pandemiei, m.c. Viorel Prisăcari a contribuit substanțial la informarea societății privind situația epidemiologică și pericolul pe care îl comportă acest virus pentru omenire. În context, amintim participarea savantului la emisiuni tematice la posturile de Radio/TV din 14 aprilie 2021 (http://www.trm.md/ro/spatiul-public/spatiul-public-din-14-aprilie-2021) și 21 aprilie 2021 (https://www.facebook.com/tatiana.fiser/posts/2973490186215408, https://fb.watch/4Ssdrf9yvf/),  în care prof. Viorel Prisăcari nu doar a analizat situația existentă, dar a venit cu soluții privind modalitățile de protecție a populației și cu îndemnul la imunizare ca unică si sigură soluție de a ieși cât mai curând posibil din criza pandemică.    

Eugenia Tofan,

Serviciul de Presă al AȘM

Categorie: