Membrul de onoare al AȘM Alexandru Samoilă: „Am intrat în familia Academiei de Științe a Moldovei și voi depune toate eforturile pentru a fortifica activitatea ei”

13.09.2021
Vizitatori unici: 951

Artistul Poporului Alexandru Samoilă, membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei, a participat la Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu”. În cadrul celei de-a XXVIII-a ediții a Festivalului vedetelor, la 12 septembrie curent, a dirijat spectacolul „Aida” de Giuseppe Verdi, care a încântat publicul prezent și a fost înalt apreciat și în mediul online.

Luni, la 13 septembrie, Președintele AȘM academicianul Ion Tighineanu l-a primit în vizită, discuția fiind axată pe domeniul științelor umanistice și arte. S-a vorbit inclusiv despre un proiect deosebit ce vizează montarea operei „Ștefan cel Mare”, al cărei autor este academicianul-compozitor Gheorghe Mustea, prim-dirijor și fondator al Orchestrei Naționale Simfonice a Companiei „Teleradio-Moldova”. Maestrul Samoilă a mărturisit că este dispus să dirijeze această operă de valoare.

Dirijorul Alexandru Samoilă a fost ales membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei în ședința Adunării Generale a membrilor titulari și membrilor corespondenți, iar însemnele i-au fost înmânate în cadrul ședinței festive, organizate de Ziua Academiei de Științe a Moldovei la 12 iunie 2021.

Dr. hab. Liliana Condraticova

Categorie: