„Insula cu lalele” de la Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru” își așteaptă donatorii cu suflet de lalea

01.11.2021
Vizitatori unici: 1001

Grădina Botanică Națională (Institut) „Alexandru Ciubotaru”, împreună cu A.O. „Progresul Dendrologic” a lansat, la 29 octombrie 2021, platforma dendro.md – un proiect care are menirea să strângă fonduri pentru implementarea proiectelor de reconstrucție și amenajare a instituției.

Având drept obiectiv îmbunătățirea continuă a mediului prin promovarea valorilor ecologice, asociația își propune ca Grădina Publică să devină un loc de agrement cât mai atractiv pentru locuitorii orașului Chișinău și nu numai.

Directorul Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru”, dr. Ion Roșca a afirmat că în contextul schimbărilor socio-economice, dar și al provocărilor actuale, instituția înfruntă mari greutăți financiare. Dr. Roșca susține că, condițiile climatice, în special, căderile abundente de zăpadă din anii precedenți, impactul economic și social generat de criza pandemică, au determinat direct starea actuală a expozițiilor de flori și arbuști din cadrul Grădinii Botanice.

Potrivit directorului GB, primul proiect pe care administrația Grădinii Botanice și-l propune să-l realizeze prin intermediul platformei dendro.md este „Insula cu lalele”. Noua zonă urmează să bucure vizitatorii Grădinii Botanice prin grația și rafinamentul său. Conform planului, pe insulă vor fi plantate numeroase specii de lalele.

Fiind un proiect care necesită multe resurse, administrația Grădinii Botanice îndeamnă implicarea cetățenilor, agenților economici și mass-media. Fondurile colectate urmează a fi folosite cu scopul achiziționării materialelor pentru crearea zonei de atracție pe insulă, crearea infrastructurii și achiziționarea soiurilor de lalele. Toate achizițiile din banii donați și mersul lucrărilor pentru amenajarea Insulei cu lalele vor fi publicate, de asemenea, pe dendro.md și rețelele de socializare a Grădinii Botanice și Progresului Dendrologic.

De-a lungul activității sale, Grădina Botanică a fost locul care a bucurat locuitorii orașului Chișinău, și nu numai, cu colecțiile de flori, arbori, arbuști și peisajele rupte din povești. Cu toții am îndrăgit plimbările pe aleile verzi ale acesteia. Acum a venit momentul să oferim o mână de ajutor, pentru a readuce faima de cândva și adevărata frumusețe a Grădinii Botanice.

Tot în aceeași zi, a fost dat start lucrărilor pentru amenajarea „Insulei cu lalele”. La lansare au fost prezenți reprezentanți ai sectorului public și privat.

Pentru informații suplimentare:

Ion Roșca - Directorul Grădinii Botanice Naționale (Institut) „Alexandru Ciubotaru

tel.: +373 (22) 550443; 069 214 646

email: [email protected]

 

Eugenia Tofan,

Serviciul de Presă al AȘM

Categorie:

Înregistrări online