,,Imunodeficiențele primare în Republica Moldova – succese și provocări”: conferință științifico-practică cu participare internațională

30.11.2023
Vizitatori unici: 1068

Clinica universitară nr. 6 Pneumologie din cadrul Departamentului Pediatrie al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu  Organizația Internațională a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare (IPOPI) organizează conferința științifico-practică cu participare internațională, cu genericul „Imunodeficiențele primare în Republica Moldova – succese și provocări”.

Evenimentul științific se va desfășura în data de 1 decembrie 2023, în Sala Senatului, Blocul didactic central al USMF (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), între orele 13:30-18:00.

Lucrările conferinței vor avea loc în format mixt. Doritorii de a participa la eveniment se vor înregistra în prealabil, completând formularul online.

Pentru participare on-line, accesați linkul: https://meet.google.com/uwb-sxkg-zzp.

La inaugurarea conferinței vor participa: profesorul universitar Svetlana Șciuca – șefa Clinicii universitare nr. 6 Pneumologie; Dr. Mihaela Bataneanț – Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, România; Victoria Sacară – șefa Laboratorului de Genetică Moleculară Umană, Institutul Mamei și Copilului (IMC); profesorul universitar Ina Palii – șefa Clinicii Pediatrie și Cardiologie, IMC; Otilia Stânca – președintele Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare și membru al Comitetului de conducere IPOPI.

În cadrul evenimentului științific vor fi abordate un șir de subiecte, precum: imunodeficiențele primare și tipurile lor; screening, diagnostic și management, creșterea gradului de conștientizare a medicilor și îmbunătățirea îngrijirii pacienților ș.a.

Conferința este organizată în cadrul programului PIDetect (IPOPI) și este creditată cu 4 credite de educație medicală continuă.

Mai multe informații găsiți în Program.

Sursa: https://usmf.md/ro/evenimente/imunodeficientele-primare-republica-moldova-succese-si-provocari-conferinta-stiintifico

 

Categorie:

Înregistrări online