Împreună la greu. Să nu fim indiferenți

01.04.2020
Vizitatori unici: 772

În contextul situației epidemiologice din țară, Academia de Științe a Moldovei și Consiliul Directorilor Institutelor de Cercetare își exprimă solidaritatea față de eforturile pe care le întreprind instituțiile de competență din țară, pentru a limita extinderea epidemiei de COVID-19.

În vederea colectării de fonduri pentru combaterea pandemiei, precum și susținerea personalului care se află în prima linie de luptă cu coronavirusul, angajații Academiei de Științe a Moldovei și ai organizațiilor de drept public din domeniile cercetării și inovării din subordinea MECC au decis să doneze salariile pentru o zi de muncă, care este transferat pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor în acest scop.

„Apreciem mult eforturile și eroismul de care dau dovadă cadrele noastre medicale în lupta de combatere a epidemiei de coronavirus și este de datoria noastră civică să ajutăm cu fonduri pentru procurarea echipamentelor individuale de protecție destinate celor care luptă în prima linie. Coronavirusul este o provocare serioasă pentru civilizație și sper că eforturile conjugate ale cercetătorilor din lume vor rezulta cât mai curând în identificarea unui vaccin eficient contra virusului COVID-19”, a declarat  președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu.       

La rândul său, președintele Consiliului Directorilor Institutelor de Cercetare, m.c. Alexandru Stratan a menționat: „COVID-19 nu este doar o urgență majoră pentru cetățeni, societate și economia noastră, ci este în primul rând o provocare fără precedent pentru sistemul nostru medical. În acest context, colectivele tuturor institutelor de cercetare și-au exprimat fără ezitare acordul și sunt solidare cu MEDICII din Republica Moldova. În această perioadă complicată pentru țara noastră, considerăm că viabilitatea și buna funcționare a sistemului ocrotirii sănătății este una crucială pentru viitor.”

Eugenia Tofan,

Serviciul de Presă al AȘM

Categorie:

Înregistrări online