Eveniment online „MARIA BIEȘU – 85 DE ANI DE LA NAȘTERE”

30.07.2020
Vizitatori unici: 300

Luni, 3 august 2020, Academia de Științe a Moldovei, Secția Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte, în colaborare cu Universitatea de Stat „Dimitrie Cantemir”, Direcția Cultură a Primăriei Municipiului Chișinău, Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale, organizează evenimentul ONLINE „Maria Bieșu – 85 de ani de la naștere”.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 14:00 în incinta Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, Sala „Alexei Rău” și la ora 17:00 – în incinta Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău – Turnul de apă.

Evenimentul va fi însoțit de un recital muzical susținut de soliștii TNOB „M. Bieșu”. De asemenea, vor fi lansate expoziții tematice cu fotografii inedite din viața și creația interpretei, expoziție de carte și discuri ale artistei.

Moderatori: dr. hab., prof. univ. Aurelian DĂNILĂ și Constantin RUSNAC, Artist al Poporului, Doctor Honoris Causa al AȘM.

Invitat special: Artist al Poporului Nicolae DOHOTARU, Artist al Poporului, director artistic și dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

 

Evenimentele vor fi disponibile ONLINE la linkurile:

Biblioteca Națională a Republicii Moldova, ora 14:00, https://youtu.be/LlLycGhMZUk

Muzeul de Istorie a Oraşului Chişinău, ora 17:00, https://youtu.be/4YgD7CnFhGc

Categorie: