Audieri Publice, Prioritatea II: Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor. Prioritatea III: Mediu și schimbări climatice

Unique visitors: 1402
Data:
Locul desfasurarii:
Sala Mică

27 FEBRUARIE 2024, ORA 12.00, SALA MICĂ A AȘM

ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/82392627863?pwd=V2RoSkRVYlZkekJEdURhRFBQOUVaQT09 

Meeting ID: 823 9262 7863    Passcode: 223276

outube: https://www.youtube.com/watch?v=nLYcp7yNgv4

1. Biotehnologii şi procedee genetice de evaluare, conservare şi valorificare a agrobiodiversităţii.

2. Determinarea parametrilor ce caracterizează rezistenţa plantelor cu nivel diferit de organizare la acţiunea temperaturilor extreme în scopul diminuării efectelor schimbărilor climatice.

3. Sinergismul dintre factorii naturali şi mijloacele microbiologice, ecologic inofensive, de reglare a densităţii populaţiilor de organisme dăunătoare pentru protecţia culturilor agricole în agricultura convențională şi ecologică.

4. Metode de aplicare complexa a derivatilor acidului para-aminobenzoic si microorganismelor entomopatogene in controlul organismelor daunatoare la culturile pomicole și legumicole

5. Mobilizarea resurselor genetice vegetale, ameliorarea soiurilor de plante, valorificarea lor ca culturi furajere, melifere și energetice în circuitul bioeconomic

6. Evaluarea vegetaţiei spontane din Republica Moldova pentru conservarea şi utilizarea durabilă a diversităţii plantelor şi resurselor genetice vegetale în contextul adaptării la schimbările climatice.

7. Cercetări privind mobilizarea diversităţii vegetale cu potenţial ornamental pentru conservarea ex situ.

8. Introducerea şi elaborarea tehnologiilor de multiplicare şi cultivare prin tehnici convenționale şi culturi in vitro a speciilor de plante lemnoase noi.

9. Cercetarea şi conservarea florei vasculare și macromicobiotei Republica Moldova