- Views: 38
23 FEBRUARIE 2024, ORA 12.00, SALA AZURIE A AȘM
ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/83123211890?pwd=cmxjaUtJNWxqY2lhbVpxS2V0MlFLUT09
Meeting ID: 831 2321 1890
Passcode: 739053
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Dz0ZiYH4k5A
1. Valorificarea eficientă a resurselor genetice vegetale și biotehnologiilor avansate în scopul sporirii adaptabilității plantelor de cultură și schimbările climatice |
2. Diminuarea consecințelor schimbărilor climatice prin crearea și implementarea soiurilor de plante medicinale și aromatice cu productivitate înaltă, rezistente la secetă, iernare, boli, ce asigură dezvoltarea sustenabilă a agriculturii, garantează produse de calitate superioară, predestinate industriei de parfumerie, cosmetică, farmaceutică,alimentară |
3. Conservarea ex-situ de lungă durată a resurselor genetice vegetale în banca de gene cu utilizarea metodelor biologiei moleculare în testarea stării de sănătate a germoplasmei vegetale |
4. Formarea direcționată a calității sistemului imunitar la fructele soiurilor tardive de prun preconizate păstrării de lungă durată |
5. Consolidarea capacităților de prognoză și combatere a organismelor dăunătoare și analiză a riscurilor fitosanitar în protecția integrată a plantelor |
6. Elaborarea metodelor alternative de control al atropodelor dăunătoare în diferite cenoze agricole bazate pe mijloace și procedee ecologic inofensive |
7. Studii genetico-moleculare și biotehnologice ale florii-soarelui în contextul asigurării managementului durabil al ecosistemelor agricole |
8. Tehnologii fizice avansate cu aplicarea UVS în monitorizarea şi modelarea factorilor de mediu. |
9. Consolidarea achiziţiilor publice durabile în Republica Moldova |
10. Identificarea, evaluarea şi perfecţionarea unor noi procedee de sporire a ratei de creştere a peştilor, de diminuare a impactului maladiilor şi de îmbunătățire a valorificării furajelor în cadrul instalaţiilor piscicole de tip închis alimentate cu apă circulantă. |
11. Determination of bioactivity and antimyeloma properties of various cyanobacteria |