- Views: 44
Tradițional, în ultima zi de vineri a lunii septembrie se organizează cel mai mare eveniment de promovare a științei la nivel european. Vă așteptăm la Noaptea Cercetătorilor Europeni în data de 29 septembrie 2023 la Chișinău, în Parcul-muzeu al Universității Tehnice a Moldovei din str. Studenților și la Bălți, în scuarul Universității de Stat “Alecu Russo” din str. Pușkin.
Republica Moldova se alătură celor peste 400 de orașe europene într-un eveniment, care celebrează știința și inovarea și aduce cercetătorii mai aproape de publicul larg. Noaptea Cercetătorilor Europeni își propune să prezinte diversitatea științei și impactul acesteia asupra vieții de zi cu zi, stimulând interesul tinerilor pentru o carieră în cercetare.
La 29 septembrie, începând cu ora 16.00, toți cei interesați de domeniul cercetării și inovării sunt așteptați la Noaptea Cercetătorilor Europeni la Chișinău și la Bălți.
Programul prevede:
- Experimente distractive și educative
- Expoziția de desene “Cercetătorul prin ochii copiilor”
- Ateliere de creație pentru cei mici și mari
- Șansa de a testa abilitățile și cunoștințele la multiple quiz-uri interactive
- Atelier de acordare a primului ajutor medical
- Open Science Cafe – discuții cu cercetătorii la o ceașcă de cafea
- Expoziția “Creația deschide Universul”
- Rezultatele noi ale cercetătorilor din țara noastră
- Oportunități oferite de diverse programe ale Uniunii Europene,pentru elevi, studenți, cercetători
- Excursie la Planetariu
- Fashion Show
Programul detaliat al evenimentului poate fi vizualizat AICI.
Evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizat în cadrul proiectului "GreenSCI - Știința verde pentru o societate sănătoasă", care își propune să sporească recunoașterea publică a științei, să promoveze tinerii cercetători și inovațiile sustenabile și să demonstreze impactul științei și inovațiilor asupra vieții cotidiene și bunăstării sociale. Proiectul GreenSCI este implementat de Universitatea Tehnică a Moldovei (coordonator), Academia de Științe a Moldovei, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și A.O. ”Infogroup”. Proiectul este finanțat de programul Uniunii Europene pentru cercetare și inovare Orizont Europa, acord de grant nr. 101060678.