Mesajul de felicitare al Prezidiului Academiei de Științe a Moldovei cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paști

13.04.2023
Unique visitors: 1126

“Lumină din lumină până-n veci,

Lumina în lumină se închină,

Lumina moare, spre a învia,

Copii-lumină din părinţi-lumină…”   

(”Lumină din lumină” de Adrian Păunescu)

 

            Distinși membri ai Academiei de Științe a Moldovei, stimați cercetători științifici și oameni de cultură,

Învierea Domnului – cea mai importantă sărbătoare a creștinătății – este începutul şi apogeul tuturor sărbătorilor creştine de peste an. E ziua în care se naște speranța și iubirea. Ziua în care venim să luăm lumină cristică sfântă cu bucurie și cu inima deschisă spre înțelegere şi iertare.

Sfintele sărbători de Paști constituie un bun prilej de a ne deschide sufletele, de a fi mai aproape de familie, de a dărui și împărtăși bucuria cu cei dragi, de a ne întări credința și de a ne consolida unitatea, pentru a deveni mai buni, mai uniți și mai puternici.

În aceste zile binecuvântate de înălțare spirituală, Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei împărtășește, alături de Dumneavoastră, bucuria sărbătorilor pascale și transmite întregii comunități academice alese gânduri și urări de sănătate. Vă îndemnăm să redescoperim sentimentele sincere din suflet, să fim mai toleranți și să apreciem frumusețea lucrurilor simple. Să transmitem cu pietate bucuria Sfintei Lumini, pe care o primim în dar prin credință, prin tradiții strămoșești, celor care au nevoie de căldura şi sprijinul nostru –  să dăm viață speranței, iubirii și bunătății. Să avem puterea să fim mai înțelegători, iertăm și să dăruim.

Fie ca lumina sfântă a Învierii Domnului să coboare în casa și în sufletele noastre, să ne aducă bucuria înnoirii, renașterea credinței, realizarea aspirațiilor și să ne unească în efortul de a face lucruri cât mai frumoase și utile pentru societate. Să ne bucurăm împreună de această  sărbătoare înălțătoare a creștinătății, să luăm lumină din lumină pentru a merge pe calea păcii și a armoniei între oameni.

Sărbători binecuvântate alături de cei dragi!

 

Prezidiul Academiei de Științe a Moldovei

 

 

Categorie:

Înregistrări online