Seminar științific: “Spontaneous Symmetry Breaking and Jahn-Teller Effects” (Ruperea spontană a simetriei și efectele Jahn-Teller)

Unique visitors: 1014
Data:
Locul desfasurarii:
Sala Mică, Online

Institutul de Chimie și Academia de Științe a Moldovei organizează vineri, 10 februarie 2023, cu începere de la ora 16:00, în Sala Mică a AȘM, seminarul științific “Spontaneous Symmetry Breaking and Jahn-Teller Effects” (Ruperea spontană a simetriei și efectele Jahn-Teller), dedicat aniversării a 95-a de la nașterea academicianului Isaac Bersuker. Savantul chimist omagiat s-a format în Republica Moldova, unde a activat peste trei decenii la Institutul de Chimie al AȘM. Aici a făcut prima sa descoperire științifică, atestată în 1978 în Registrul de Stat al URSS cu titlul „Fenomenul de scindare-tunel a nivelelor energetice ale sistemelor poliatomice în stare de degenerare electronică”.

Seminarul științific omagial, consacrat academicianului Isaac Bersuker, se va desfășura în format mixt, cu  prezență fizică în Sala Mică a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1) și online, pe platforma ZOOM.                                                                                  

Date de conectare la platforma ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/88194508246?pwd=UTZLRmdYZVJZeWVJZDBOZHRGNmVXQT09

Meeting ID: 881 9450 8246
Passcode: 100223

Înregistrări online