Conferința Științifică Internațională „Platforma Europeană pentru Pace”

Unique visitors: 961
Data:
-
Locul desfasurarii:
Sala Azurie a AȘM și Online
În contextul evenimentelor dedicate Zilei Europei, precum și în contextul Apelului Academiei Române de a crea o platformă continentală de comunicare științifică în vederea menținerii păcii, Academia de Științe a Moldovei organizează, la 24 mai 2022, ora 10:00, Conferința Științifică Internațională „Platforma Europeană pentru Pace”.

 

La for vor participa personalități notorii din întreaga lume: Prof. Peter Gluckman, Președinte al Consiliului Științific Internațional; Prof. Serge Haroche, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, College de France, Paris, Franța; Prof. Hiroshi Amano, Laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, Universitatea Nagoya, Japonia; Prof. Richard J. Roberts, Laureat al Premiului Nobel pentru Medicină, New England Biolabs, Massachusetts, SUA; Prof. Rattan Lal, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace și al Premiului Global pentru Alimentație, Universitatea de Stat din Ohio, SUA; Prof. Victor Juc, Director al Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, Republica Moldova.

 

Evenimentul va finaliza cu recitalul „Pacea în ochii copiilor”, prezentat de elevii de la Liceul Aristotel din Chișinău.

 

Agenda preliminară a forului științific poate fi accesată aici.

 

La eveniment sunt invitați membrii titulari, membrii corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, directorii de institute, rectorii universităților, reprezentanți ai ministerelor și agențiilor, cercetătorii științifici, experți în domeniul promovării păcii.       

 

Date de conexiune la ZOOM:

Topic: International Scientific Conference „European Platform for Peace"
Time: May 24, 2022 10:00 Chisinau 

https://us02web.zoom.us/j/83429699796?pwd=OXZadWdyRUJvWDh2bk1DQ0FiVWVqdz09
Meeting ID: 834 2969 9796  
Passcode: 240522

 

Evenimentul va fi transmis live-stream de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale și poate fi accesat la https://www.youtube.com/watch?v=Pd7NQLWgXws.

Înregistrări online