DISTINSUL ACADEMICIAN GHEORGHE GHIDIRIM LA 85 DE PRIMĂVERI

24.04.2024
Vizitatori unici: 677

Academia de Științe a Moldovei invită vineri, 26 aprilie 2024, ora 14.00, la festivitatea de omagiere a academicianului Gheorghe Ghidirim la 85 de ani.

Academicianul Gheorghe Ghidirim este o personalitate marcantă a științei și culturii naționale, profesor universitar, doctor habilitat în științe medicale, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, fost șef al Catedrei de chirurgie nr. 1 „Nicolae Anestiadi” a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, președinte al Ligii Medicilor din Republica Moldova. Distinsul medic chirurg a fost deputat în Parlament, Ministru al Sănătății al Republicii Moldova (1990–1994), membru de onoare al Academiei de Știinte Medicale din România, membru de onoare al Societății de Chirurgie din România. Domnia sa a participat la elaborarea Declarației de Independență a Republicii Moldova, la adoptarea imnului, stemei și a drapelului Republicii Moldova.

 

Evenimentul va avea loc în format fizic, în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 1).

Transmisiunea online va fi asigurată de Institutul pentru Dezvoltarea Societății Informaționale la linkul: https://www.youtube.com/watch?v=9jz6Uv7RKdo

La manifestare sunt invitați directorii de institute, agenții, rectorii instituțiilor de învățământ universitar, cercetători științifici, medici.

 

Evenimentul este deschis pentru reprezentanții mass-media.

 

Dr. hab. Liliana CONDRATICOVA

Categorie:

Înregistrări online