Cadou inedit pentru comunitatea academică – un Mărțișor oferit de compozitorul academician Eugen Doga

23.02.2024
Vizitatori unici: 1305

Academia de Științe a Moldovei invită pe toți iubitorii de frumos și admiratorii creației magice a compozitorului Eugen Doga să consemnăm împreună Sărbătoarea Mărțișorului, precum și aniversarea academicianului Eugen Doga.

Evenimentul se va desfășura vineri, 1 martie 2024, începând cu ora 14.00, în Sala Azurie a AȘM.

Agenda manifestării include următoarele:

  • Lansarea cărții „Doga și Eminescu: metafizica sunetului sau o carte despre iubire”, semnată de membrul corespondent al AȘM Ion Gagim, dr. hab., profesor universitar. Lucrarea a văzut lumina tiparului la editura ieșeană Tipo Moldova, la începutul anului 2024.
  • Proiectarea filmului despre compozitorul academician Eugen Doga, realizat de Emil Loteanu;
  • Recital muzical din tezaurul compozitorului Eugen Doga.

Manifestarea științifică se va desfășura în format hibrid, cu prezență fizică în Sala Azurie a AȘM (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 1) și online pe platforma de comunicare ZOOM.

Link de conexiune la platforma ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/84613272802?pwd=YjFkNEdwcVpCMFBEcUJvWk5La25HUT09 (ID: 84613272802; Pass: 308604)

La eveniment sunt invitați membrii titulari, membri corespondenți și membrii desemnați ai Secțiilor de Științe ale AȘM, oameni de cultură, specialiști în domeniu, cadre didactice, tineri cercetători, toți cei care nu sunt indeferenți față de cultura muzicală și patrimoniul cultural autentic al țării.

Evenimentul va fi transmis live stream de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=X4SAlDAnzUo

Manifestarea este deschisă pentru reprezentanții mass-media.

Dr. hab. Liliana Condraticova

Categorie:

Înregistrări online