Apel privind acordarea Premiului Internațional al Academiei de Științe Slovace (SAS)

15.02.2024
Vizitatori unici: 972

Academia de Științe Slovacă anunță concurs pentru Premiul Internațional (SAS), acordat cetățenilor străini, ca o expresie a recunoașterii muncii remarcabile efectuate în colaborare cu cercetătorii din Slovacia, în domeniile științelor sociale, umaniste, artei și culturii; științelor naturii și științelor tehnice.

Decizia de acordare a premiului va fi aprobată de Consiliul Științific al Academiei de Științe Slovace. Aplicația trebuie să includă următoarele:

a) o justificare concisă a propunerii, inclusiv o evaluare a beneficiilor în raport cu Slovacia;

b) curriculum vitae științific al candidatului;

c) date despre activitatea sa editorială.

Premiul include o medalie, o diplomă și o recompensă financiară, stabilită anual de către Prezidiul Academiei de Științe Slovace și este acordat de Ziua Constituției Republicii Slovace (1 septembrie).

Costurile de călătorie ale premiantului în Republica Slovacă, asociate de acordarea premiului (traiul, cazarea și cheltuielile locale), precum și costurile eligibile ale juriului, vor fi acoperite din bugetul Academiei de Științe Slovace.

Doritorii sunt rugați să depună cererile de participare la concurs, la Departamentul de Cooperare Internațională SAS prin e-mailul: [email protected] și în versiune tipărită la adresa: Stefanikova 49, 814 38 Bratislava, Slovakia, până la 31 martie curent.

 

Aplicațiile ce nu conțin toate detaliile nu vor fi incluse în competiție.

Mai multe detalii sunt accesibile aici.

 

Larisa Vîrțan,

Secția management academic și relații externe a AȘM

 

 

 

 

 

Categorie:

Înregistrări online