APEL DE CONCURS PENTRU TINERII CERCETĂTORI: SOLUȚII ȘTIINȚIFICE INOVATOARE PENTRU DIFICULTĂȚILE GLOBALE MAJORE

20.06.2024
Vizitatori unici: 636

Universitatea din Silezia invită oamenii de știință, studenți și doctoranzi din toate universitățile și instituțiile europene să participe la Concursul TalentOn 2024 al Uniunii Europene pentru cercetătorii aflați la începutul carierei științifice.

EU TalentOn 2024 este un concurs pentru tinerii cercetători (21-35 de ani) din țările europene și țările asociate la Programul Orizont Europa. Ideea acestui concurs este de a încuraja mințile tinere și pline de imaginație să propună soluții noi și creative pentru cele mai stringente probleme ale lumii.

Participanții vor lucra în grupuri pentru a înainta o propunere în unul din cele 5 domenii științifice care corespund celor 5 misiuni ale UE în  Programul Orizont Europa: Adaptarea la Schimbările Climatice; Cancerul- Prevenirea și Îngrijirea; Restaurarea Oceanului și a Apei; 100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic; Acordul privind Solul din Europa.

Cele mai creative, fezabile și convingătoare idei privind toate domeniile științifice vor fi susținute financiar cu premii bănești în valoare de 75 000 EUR.

Concursul este finanțat de Uniunea Europeană și va fi evenimentul emblematic ca parte a sărbătorii: Orașul European al Științei Katowice 2024. Orașul European al Științei Katowice 2024 este organizat de Consorțiul Academic Katowice, format din: Academia de Muzică Karol Szymanowski din Katowice, Academia de Arte Plastice și Design din Katowice, Academia de Educație Fizică Jerzy Kukuczka din Katowice, Universitatea de Tehnologie din Silezia, Universitatea de Medicină din Silezia, Universitatea de Economie din Katowice și Universitatea din Silezia din Katowice (lider) ; Orașul Katowice, Voievodatul Silezia și Metropolis GZM.

 Competiția va avea loc în perioada 9-14 septembrie 2024 la Katowice, Polonia. Costurile de călătorie privind participarea la concurs (transport, cazare și masă) vor fi acoperite de Comisia Europeană.

Pentru a obține informații detaliate și formularul de aplicare accesați linkul: https://eutalenton2024.eu/

Data limită de înscriere este până la 7 iulie 2024.

 

Secția management academic și relații externe

Categorie:

Înregistrări online