„Agricultura, securitatea alimentară, sănătatea solului și încălzirea globală” – prelegere publică a prof. Rattan LAL, membru de onoare al AȘM

22.02.2024
Vizitatori unici: 1880

La 5 martie curent, cu începere de la ora 14:00, în Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, va avea loc un eveniment de rezonanță științifică și practică pentru agricultura și economia R. Moldova. Prof. Rattan LAL, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace (2007) și al Premiului Mondial pentru Alimentație (2020), de la Centrul pentru Managementul și Sechestrarea Carbonului (Universitatea de Stat din Ohio, USA) va susține prelegerea publică cu genericul Agricultura, securitatea alimentară, sănătatea solului și încălzirea globală. Profesorul Rattan LAL este membru al Consiliului Internațional pentru Dezvoltare în Alimentație și Agricultură, fiind nominalizat în această poziție de către Președintele Statelor Unite ale Americii Joe BIDEN.

Distinsul om de știință de origine indiană, cetățean al SUA, Rattan Lal, este profesor universitar în științele solului, director al Centrului de Management și Sechestrare a Carbonului de la Universitatea de Stat din Ohio. Profesorul Lal este autor/coautor a peste 1000 articole, publicate în reviste cu factor de impact, a peste 550 de capitole de carte, a scris, a editat și co-editat peste 100 de cărți. Indicele cumulativ de citare al prof. Lal este de 120.000 – o cifră impresionantă chiar și în familia Laureaților Premiului Nobel. Indicele h (Hirsh) al savantului, conform bazei de date Scopus, constituie 137 – indicator, la fel, foarte înalt. Aprecierile, ca și rezultatele științifice ale prof. Ratann Lal, sunt impunătoare: a fost distins cu numeroase premii de prestigiu internațional, fiind Doctor Honoris Causa a nouă universități din lume.

Prelegerea publică Agricultura, securitatea alimentară, sănătatea solului și încălzirea globală va continua cu discuții pe marginea materialului prezentat.

La eveniment sunt invitați membrii Secției Științe ale Vieții, specialiști din domeniu, profesori universitari și toți acei care se interesează de sănătatea solului și problemele ecologice.

La eveniment sunt așteptați și reprezentanții mass-mediei.

Manifestarea științifică se va desfășura în format mixt, link-ul la platforma ZOOM

https://us02web.zoom.us/j/89399742413?pwd=WFpkalFIdVB6Y3pQK0E1cVE1TEdsZz09

Meeting ID: 893 9974 2413 Passcode: 923714

Evenimentul va fi transmis live stream de Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale la link-ul: https://www.youtube.com/watch?v=zlfpFh2XcVk

Tatiana ROTARU

 

Categorie:

Înregistrări online