Academia de Științe a Moldovei a organizat Conferință de presă „Totalurile audierilor publice ale rezultatelor științifice obținute în cadrul proiectelor din Programul de Stat (etapa 2021)”

23.12.2021
Vizitatori unici: 925

Academia de Științe a Moldovei a organizat, la 20 decembrie 2021, Conferință de presă, având pe agendă informarea publicului larg cu privire la totalurile audierilor publice ale rezultatelor științifice obținute în cadrul proiectelor din Programul de Stat (etapa 2021)”.

În debutul evenimentului, președintele AȘM, acad. Ion Tighineanu, a informat reprezentanții media că audierile au avut loc în cadrul ședințelor comune ale Senatelor și Consiliilor științifice ale organizațiilor din domeniile cercetării și inovării și Adunărilor generale ale Secțiilor de Științe ale AȘM, la care au fost invitați reprezentanții Agenției Naționale pentru Cercetare și Dezvoltare (ANCD), precum și ai ministerelor fondatoare ale organizațiilor din domeniile cercetării și inovării. Audierile publice ale Rapoartelor științifice s-au desfășurat în conformitate cu Instrucțiunea ANCD privind raportarea implementării proiectelor din cadrul programului de stat în anul 2021. Audierile s-au desfășurat pe parcursul a două săptămâni, iar în cadrul conferinței de presă sunt prezentate totalurile acestor audieri și concluziile făcute de experți. Conducerea Academiei de Științe a ținut să precizeze, totdată, că, în condițiile epidemiologice existente, ședințele comune ale senatelor/consiliilor științifice și ale Adunărilor generale ale Secțiilor de științe ale AȘM s-au desfășurat exclusiv în format online. Toate ședințele de raportare au fost transmise, de asemenea, online de către Institutul de Dezvoltare a Societății Informaționale (IDSI) și sunt disponibile pe site-ul AȘM.

Rezultatele cercetărilor obținute în anul 2021 au fost prezentate de vicepreședinții AȘM (acad. Boris Gaina Raport, m.c. Svetlana Cojocaru, Raport, m.c. Victor Moraru Raport), conducătorul adjunct al Secției Științe ale Vieții (acad. Eva Gudumac Raport), precum și de acad. Mihai Cimpoi, membru al Secției Științe Sociale, Economice, Umanistice și Arte a AȘM.

Conferința de presa s-a desfășurat în conformitate cu prevederile Comisiei Naționale de Sănătate Publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției de COVID-19.

Evenimentul poate fi urmărit, accesând link-urile:

https://www.privesc.eu/Arhiva/97652/Conferinta-de-presa-organizata-de-Academia-de-Stiinte-a-Moldovei-cu-tema--Totalurile-audierilor-publice-ale-rezultatelor-stiintifice-obtinute-in-cadru

și

https://www.asm.md/conferinta-de-presa-totalurile-audierilor-publice-ale-rezultatelor-stiintifice-obtinute-cadrul

Eugenia Tofan,

AȘM

Categorie: